Eggen hyllet av Uefa

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): På 60-årsdagen fikk Nils Arne Eggen utdelt den høyeste utmerkelsen en trener kan få av Uefa. - Jeg er veldig rørt og veldig stolt, sier Eggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nils Arne Eggen pleier å ha snakketøyet i orden, men da Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i dag overrakte RBK-treneren forbundets høyeste utmerkelse, ble selv Eggen knapp på ord.

Uefas mediasjef Frits Ahlström hadde tatt turen til Lerkendal for å overrekke utmerkelsen. Ahlström hadde med seg en hilsen fra Uefa-president Lennart Johansson.

Uefas begrunnelse for hvorfor Eggen fortjente utmerkelsen, er:

Fotballfilsofien hans og det han står for. Alt han har gjort for fotballen. Det han klart å gjøre Rosenborg til.

Rosenborg-sjefen fikk samtlige gullmedaljer som deles ut av Uefa - fra U16-landslag til EM for A-landslag. Til sammen mottok orkdalingen 12 gullmedaljer. I samlingen var blant annet Champions League-gullet.

- Jeg er veldig rørt og veldig stolt, sier Eggen.

Eggen ble plassert inn i et gjevt selskap i dag. Før Eggen har Giovanni Trappatoni, Marcello Lippi, Fabio Capello, Alex Ferguson, Ottmar Hitzfeld og Rinus Michels fått utmerkelsen.

I morgen spiller RBK Champions Leauge-åpning mot Porto. Det er sjuende gang på rad at Eggen har ført trønderne til Champions League.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer