Eggen hyllet Bardal

Festmiddag for vinneren av verdenscupen i kveld.

TOPPMØTE: Nils Arne Eggen gratulerer Anders Bardal som vinner av verdenscupen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TOPPMØTE: Nils Arne Eggen gratulerer Anders Bardal som vinner av verdenscupen.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

PLANICA (Dagbladet): Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen har aldri lagt skjul på sin lidenskap for hopp. Til tider har den vært større enn fotballen, og selv sier Eggen:
 
- I know football. But I love skijumping.
 
I kveld var Eggen til stede da Anders Bardal ble feiret som vinner av verdenscupen i Slovenia. Han har vært ringside i Planica de siste dagene. Fredag holdt han et foredrag på Hotel Kompas. Og i skiflygingsbakken har han blant annet vært sammen med hopplegenden Bjørn Wirkola.
 
Stor prestasjon Eggen syntes Bardal sto for en stor prestasjon da han sikret seg verdenscupseieren i ettermiddag. Riktignok ble han bare nummer 23 i rennet, et hav bak vinneren Martin Koch fra Østerrike. Men det var nok til å slå erkerivalen i verdenscupen sammenlagt, Gregor Schlierenzauer.
 
I kveld er det tid for å slippe seg løs for Bardal og Co.
 
- Akkurat nå føler jeg meg litt tom. Spenningsnivået har vært høyt siden Holmenkollen, sier Bardal til Dagbladet.
 
Tredje gang Dette er tredje gang i historien en nordmann vinner verdenscupen sammenlagt. Vegard Opaas og Espen Bredesen har gjort det før Bardal. Men det er lenge siden.
 
- Jeg har ikke vært flink til å svare på meldinger i det siste. Jeg hatt mitt eget fokus, sier Bardal, som synes det skal bli godt å slappe av.
 
Helt over er sesongen likevel ikke. Tirsdag deltar han i et kretsmesterskap i Sprova.
 
Og snart blir han pappa for andre gang.