Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen jr. refser norsk spillerimport

Henter for dårlige spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen mener norske klubber er for slurvete når utenlandske spillere kjøpes til Tippeligaen.

Han unntar ikke seg selv fra kritikken.

- Vi klarte ikke å prioritere det, vi hadde ikke ressurser til å være gode nok. Planene var gode, men vi fikk det ikke til. Det må det være faglærte som ser på folk og faglærte som bestemmer at spillere hentes, sier Eggen til Dagbladet.no.

Ikke så uenige i RBK?

Eggen junior mener norske klubber må se på hvordan andre europeiske klubber gjør det, og gir et eksempel fra Belgia.

- Jeg snakket med Trond Sollied, da han var i Brugge, og han fortalte hvor mange ganger klubben kikket på spillere før de i det hele tatt tok det opp med hovedtreneren. Vi må forbedre den biten, slik at vi ikke får for mange spillere som ikke er gode nok, sier Eggen.

Han mener grensa er nådd for import med godt over 100 utlendinger i 14 klubber, og mener klubbene må stille strengere krav til kvaliteten.

- De utlendingene som kommer må tilføre norsk fotball noe ekstra. Det må være noe vesentlig ved spilleren. Poenget mitt er at vi må være sikre på det.

FOR DÅRLIG RESEARCH: Knut Torbjørn Eggen er opptatt av at norske klubber må være helt sikre på at en utenlandsk spiller vil tilføre klubben noe vesentlig, før de henter ham. Det er ikke tilfelle i dag, mener han. Foto: John T. Pedersen
FOR DÅRLIG RESEARCH: Knut Torbjørn Eggen er opptatt av at norske klubber må være helt sikre på at en utenlandsk spiller vil tilføre klubben noe vesentlig, før de henter ham. Det er ikke tilfelle i dag, mener han. Foto: John T. Pedersen Vis mer

Han har fått med seg striden mellom Nils Arne Eggen og Rune Bratseth, gamletreneren frykter importen til Lerkendal skal hindre egne talenters utvikling.

- Kommentarene fra Eggen senior og fra Bratseth i Spania blir nok spisset, jeg tror ikke de er så uenige egentlig. Jeg snakker jo med begge jevnlig, sier Eggen.

Og roser samtidig RBK for at de tar spillerovervåking alvorlig, med en egen speider i klubben.

- Vi må lære av utlendingene når vi henter spillere, det må mer grundig research til. Der kan Rosenborg gå foran, bare de ikke blir for overivrige. Du må passe på når du har lovende spillere, at du ikke henter folk som setter egne talenter i fare for å ryke ute av laget eller troppen, sier Eggen.

Inspirasjon

Han tror offensive norske talenter er mest sårbare.

- Det kan gå utover angrepsspillet i Norge, klubbene henter oftest offensive angrepsspillere. Da blir det færre norske som får utviklet talentet, sier Eggen.

Han tror samtidig at utenlandske stjerner også kan virker positivt på unge norske spillere.

image: Eggen jr. refser norsk spillerimport

- Rosenborg trenger inspirasjon utenfra, og det er et poeng for de yngre spillerne at det blir skjult læring når det kommer enda bedre spillere utenfra.

• Din mening: Er norske klubber for ukritiske når de henter utlendinger?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!