Eggen kommer - Sollied blir

TRONDHEIM (Dagbladet): Denne uka innkaller RBK-direktør Rune Bratseh til møte om klubbens framtid. På sakslista: a) Trenerforholdet mellom Nils Arne Eggen og Trond Sollied, b) nye spillere, og c) spillere til salgs og gutter som må vekk for å skaffe seg erfaring.

På møtet som berammes i dag vil Rosenborg ha et svar fra Trond Sollied. Ønsker dagens RBK-trener å fortsette som sidestilt ballsjef sammen med Nils Arne Eggen? Tilbudet ligger der, ønsket er unisont fra vaskedama via spillerstallen til klubbens styre, men det praktiske er ikke lett å håndtere. For alle vet at ordet sidestilt betyr ett skritt bak med Nils Arne Eggen tilbake.

Det kan jo bare være én sjef på Lerkendal.

- Hvis Trond ønsker å fortsette, vil han være sidestilt i praksis, sier Rune Bratseth til Dagbladet. - I ordet er ikke en slik løsning problematisk. Men han vil jo aldri bli det, én må jo være sjef.

- Nils Arne Eggen?

- Ja, sier Rune Bratseth.

- Skal jeg fortsette i Rosenborg, må det være en mening med ordet sidestilt, sier Trond Sollied. - Men når det gjelder forholdet til spillerne, sier det seg sjøl at vi trenger én sjef. Og siden Nils kunne vært faren min, er det greit nok for meg.

- Med ham som sjef?

- Ja, sier Trond Sollied.

Ingen problemer

Men hva skal sidestilles når Nils Arne Eggen allerede fra dag én går rett i tet? Trond Sollied sier:

- Nils og jeg hadde et glimrende samarbeid da jeg var assistenten hans. Det ble ikke tatt en avgjørelse uten at jeg ble tatt med på råd. Og det er viktig - mye viktigere enn hvem som framstår som hovedmannen. Dessuten tenker jeg alltid framtid.

- Jeg har et lengre perspektiv på det jeg driver med enn neste sesong, sier Trond Sollied.

Dagbladet tror Trond Sollied sier nei til alle andre tilbud og blir på Lerkendal. Dermed kan han allerede denne uka sette seg ned og være en markant skikkelse når det gjelder Rosenborgs framtid på spillersida.

Arild Berg på is

- Vi har noen spillere som bør vekk fra klubben for å få praksis, sier Rune Bratseth.

- Navn?

- Jeg vil ikke at de skal lese det i avisa. Før navn nevnes må jeg snakke med dem det gjelder.

- Og så skal dere kjøpe?

- Ja, men jeg vil ikke si hvem. Og Arild Berg - som har vært nevnt - er lagt på is. Jeg har snakket med Bodø-Glimt, men bare én gang, og fått beskjed om at det er helt uaktuelt, sier Bratseth.

Annerledes-høsten

Seriemesterskapet er derimot veldig aktuelt. Og veldig interessant for Rosenborg. Og fordi Molde holder en imponerende stabilitet, er trønderne i en helt ny situasjon.

For første høst på mange år er de nødt til å vinne hver eneste seriekamp.

- Hvis Molde klarer det, er det bare å gratulere dem, sier Bent Skammelsrud. - Det eneste vi kan gjøre, er å vinne de kampene vi sjøl spiller.

Den i går, mot Bodø-Glimt, ble en smal sak. Ikke fordi Rosenborg imponerte, men fordi Glimt manglet presisjonen i avslutningene. - Hawaii-fotball, sier Trond Sollied, og der har du det.

Underholdninga knuste faget og de trener-opptrukne linjene på Lerkendal i går kveld.