VIL PÅ LANDSLAGET: Alexander Søderlund er bedre enn noen gang. Nå drømmer RBK-stjerna om å spille en viktig rolle for landslaget allerede neste måned. Her fotografert i Skien etter RBKs seier over Odd. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL PÅ LANDSLAGET: Alexander Søderlund er bedre enn noen gang. Nå drømmer RBK-stjerna om å spille en viktig rolle for landslaget allerede neste måned. Her fotografert i Skien etter RBKs seier over Odd. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Eggen krever Søderlund på landslaget

Mens en ydmyk Alexander Søderlund (27) drømmer om spill for Norge.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Av det jeg har sett må Alexander være et opplagt valg i den neste landslagstroppen, sier trenerlegenden Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Med ni mål på sju kamper er Rosenborg-angriper Alexander Søderlund Tippeligaens desiderte toppscorer. Etter den fantastiske sesongstarten håper 27-åringen nå at landslagssjef Per-Mathias Høgmo finner plass til han i troppen som møter Sverige til treningskamp og Aserbajdsjan til EM-kvalifiseringsoppgjør neste måned.

- Det er noe alle spillere i Norge drømmer om. Jeg fokuserer først og fremst på Rosenborg, men hvis jeg blir tatt ut er det veldig moro, sier Søderlund til Dagbladet.

- Stilte med pygmérekke

Mot Lillestrøm sist lørdag scoret Søderlund sitt 8. og 9. mål for sesongen. Det fikk Eggen med seg. Han mener kraftpluggen fra Tysvær har vært så god de sju første kampene at han bør være selvskreven for Norge. I samtale med Dagbladet er 73-åringen som vanlig rask i replikken og ler flere ganger høyt av egne karakteristikker. Det gjør Eggen også etter å ha kritisert Høgmo for bruken av Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi i 5-1-tapet for Kroatia 28. mars.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn