Eggen-kritikk mot Inter

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen fyrer opp stemningen med kritikk av Inters kjøpspolitikk før Champions League-kampen i morgen. Han benekter at RBK driver med det samme i Norge.

Rosenborg-treneren går løs på sin åttende og siste sesong i Champions League i morgen. I ettermiddag tok han et oppgjør med noe av det han ikke liker i verdens mest prestisjefylte turnering.

Italienske Inter havner midt i den eggenske skuddlinje. Sammen med Arsenal, Real Madrid og de andre storklubbene i Europa.

- De gode spillerne samles hos topplagene. Inter har for eksempel hentet de beste spillerne fra Parma og Lazio. Real Madrid har hentet alle, sier Eggen.

- Kapitalen gjør at de spillere hoper seg opp hos få. Og det er det de er ute etter. De dreper vilkårene for lik konkurranse.

Ikke på øverste hylle

Eggen avviser blankt at RBK gjør akkurat det samme når klubben kjøper stortalenter i Norge.

- Vi har ikke vært på øverste hylle - ikke engang i Norge. Vi kan ikke ta en spiller og tilby han tre ganger så mye i lønn som Erik Hoftun.

Det handler om penger. Selv Tippeligaens rikeste klubb har ikke råd til å kjøpe toppspillere. Eggen bruker Sigurd Rushfeldt som eksempel.

- Sigurd tjener fem ganger så mye i Austria Wien som det vi kunne betale, sier RBK-treneren.

Eggen sier han også gjerne skulle hatt Steffen Iversen, John Carew og Vegard Heggem i stallen igjen. Men igjen: Det finnes ikke nok kapital.

- Vi leverer spillere til et marked vi konkurrerer mot. Vi har ikke sjans til å hente spillerne tilbake.

RBK er «Cinderella»

På tross av den idrettspolitiske utblåsningen er humøret på topp hos Eggen før årets første mesterligamatch. Den kommer like sikkert som høsten.

Orkdals store sønn koste seg blant italienske journalister som ville vite mer om RBK og suksesstreneren.

- Vi er «the underdogs og Cinderella» sier Eggen om laget sitt.

Og selv om han ikke er så glad i Inters innkjøpspolitikk har han masse respekt for selve laget.

- Vi kan frykte alle sammen, de har 16 VM-spillere du kan være redd for. Dessuten er det defensivt godt organisert, sier Eggen.

Alt dette vet Eggen, som rister på hodet når italiensk presse spør om han aldri har drømt om å trene en europeisk storklubb når han gir seg i Trondheim.

- Jeg er ikke så veldig interessert i fotball, sier Eggen.

Det bare ser sånn ut.

  • Dagbladet.no følger kampen direkte klokka 20.45 i morgen kveld.
ALT VED DET VANLIGE: Nils Arne Eggen fyrte løs mot europeiske toppklubber på dagens pressekonferanse.