ANERKJENNER JOBBEN HAMRÉN HAR GJORT, MEN...: Nils Arne Eggen påtok seg oppgaven med å oppsummere jobben Erik Hamrén har gjort i Rosenborg. Han var stort sett imponert, men mener han skal kunne gjøre trønderne enda bedre det neste halvåret. Foto: Arve Johnsen / Digitalsport
ANERKJENNER JOBBEN HAMRÉN HAR GJORT, MEN...: Nils Arne Eggen påtok seg oppgaven med å oppsummere jobben Erik Hamrén har gjort i Rosenborg. Han var stort sett imponert, men mener han skal kunne gjøre trønderne enda bedre det neste halvåret. Foto: Arve Johnsen / DigitalsportVis mer

Eggen kritiserer Rosenborgs spillestil under Hamrén

- Kommer til å ta for meg det offensive spillet.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Under torsdagens pressekonferanse på Lerkendal var det én, og kun én mann som sto i rampelyset. Nils Arne Eggen er atter en gang tilbake i manesjen.

Der hans forgjenger Erik Hamrén var, og er, en fåmælt mann, skuffet Eggen ikke.

Belæring i alt fra offensiv fotball og de enkeltes roller til hva som må til for å trekke trøndere i hopetall tilbake på et skuffende lite besøkt Lerkendal.

- Jeg kommer til å ta for meg det offensive spillet; fordi det er det er enklest å ta tak i, og fordi det er det som ligger i veggene her i klubben, og fordi det er det som er viktigst i min filosofi — det er der jeg kan tilføre mest.

Erik Hamrén er ikke enig i at Rosenborgs offensive spill er så mangelfullt og kommer med kjente unnskyldninger for lagets tidvis dårlige angrepsspill.

- Det var akkurat det samme i fjor. Banene har vært dårlige til å begynne med, men vi viser oss som best når banene blir skikkelige.

Ikke i nærheten av Champions League
Rosenborgs store farsfigur prøvde så godt han kunne ikke å kritisere sin forgjenger og måten laget har spilt på direkte, men klarte ikke helt å la være.

- Når laget fungerer som det skal skjer bevegelsene i forkant, vet du! Medløp - ikke på fot, sånn som de spiller nå.

Det var også tydelig at Eggen ser fram mot noen cup-eventyr som kan definere hans sannsynligvis siste periode i klubben.

- Sånn som det er nå så er vi ikke i nærheten av det nivået som kreves for Champions League. Jeg vet ikke om vi har tid nok til å finne fram det nivået før turneringen, men vi skal i alle fall prøve! sa han før han slo til med nok et klassisk Eggen-sitat.

- Folk snakker hele tiden om kvalik til Champions League. Da sier jeg at det dessverre er sånn at vi må spille der også etter at vi har kvalifisert oss. Det er ikke vits hvis vi ikke er gode nok.

Vil på Oslo-tur
Den nye sjefen har heller ikke glemt at det er andre cup-muligheter også.

- Du har jo den der Europa League også. Bra turnering det også. Men det blir en ekstra stor utfordring for oss å gjøre det bedre i NM. Det er stort for trøndere å få seg en tur til Oslo av og til — det er liksom det som er den store dagen.

Rosenborg har i løpet av Erik Hamréns regjeringsperiode i klubben blitt kjent som et godt lagmaskineri. Men det er ikke alle som har prestert, eller fått anledning til å prestere på det nivået alle vet at de kan prestere på.

Det vil Eggen gjøre noe med.

- Det at Trond Olsen og Per Ciljan Skjelbred ikke har fått prestert som de bør er vel en kombinasjon av rollene de har fått og rett og slett dem selv. Vi må se om vi kan få gi dem de rollene som kan få dem opp på nivå, men samtidig må de andre rundt dem spille de gode. Dette er «godfotteorien», vet du. Jeg har ikke forandret på den, sa Eggen til Dagbladets utsendte.

«Itj for?n Eggen!»
På direkte spørsmål om han er klar for en lengre periode ved roret enn den kontraktsfestede, som ender ved nyttår, svarer Eggen uvanlig diplomatisk.

- Jeg har nok krefter til å fortsette, men jeg er med på jobben med å finne en langsiktig løsning, så det er en plan vi holder oss til.

- Blir det vanskelig å hoppe etter Hamrén?

- Itj for?n Eggen!