Eggen lover lav risiko

SOGNDAL/WF7864 (Dagbladet): Nils Arne Eggen tar til orde for et mer defensivt Rosenborg når de møter Ajax i Mesterligaen tirsdag. Sjefen får støtte av kaptein Erik Hoftun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RBK-gutta gikk rett i charterflyet fra Widerøe etter uavgjortkampen i Sogndal. Allerede klokka tolv i dag trener de på brakka. Og fra da av dreier alt seg om kampen mot Ajax i Amsterdam. Og som det brente barnet skyr ilden, skyr Eggen og RBK erfaringene fra bortekampen mot Lyon. Der de ble overkjørt etter en lite vellykket defensiv kamp.

Ukritisk

- Vi kan ikke spille med så høy risiko. Vi skal se hva vi kan gjøre for å rette på feilene fra Lyon-kampen. Vi må unngå å komme bakpå mot sånne lag. Det blir ikke lett, men vi har definitivt ikke gitt opp å gå videre i Champions League, sier Eggen til Dagbladet.

0- 5-tapet i Frankrike utløste et skred av kritikk mot Eggens offensive innstilling på bortebane i e-cupen. Erik Solér gikk lengst og krevde Eggens umiddelbare avgang på TV3. Men ingen i RBK har vel noen gang vært uenig i at RBK må bli tryggere bakover. Erik Hoftun har latt seg inspirere av å se landslaget fra benken i to plettfrie defensive kamper i EM-kvalikken.

- Vi har mye å lære av landslaget. De to siste kampene har de spilt fantastisk god defensiv fotball. Hele laget jobber utrolig godt sammen, sier Hoftun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer