Eggen lover lav risiko

SOGNDAL/WF7864 (Dagbladet): Nils Arne Eggen tar til orde for et mer defensivt Rosenborg når de møter Ajax i Mesterligaen tirsdag. Sjefen får støtte av kaptein Erik Hoftun.

RBK-gutta gikk rett i charterflyet fra Widerøe etter uavgjortkampen i Sogndal. Allerede klokka tolv i dag trener de på brakka. Og fra da av dreier alt seg om kampen mot Ajax i Amsterdam. Og som det brente barnet skyr ilden, skyr Eggen og RBK erfaringene fra bortekampen mot Lyon. Der de ble overkjørt etter en lite vellykket defensiv kamp.

Ukritisk

- Vi kan ikke spille med så høy risiko. Vi skal se hva vi kan gjøre for å rette på feilene fra Lyon-kampen. Vi må unngå å komme bakpå mot sånne lag. Det blir ikke lett, men vi har definitivt ikke gitt opp å gå videre i Champions League, sier Eggen til Dagbladet.

0- 5-tapet i Frankrike utløste et skred av kritikk mot Eggens offensive innstilling på bortebane i e-cupen. Erik Solér gikk lengst og krevde Eggens umiddelbare avgang på TV3. Men ingen i RBK har vel noen gang vært uenig i at RBK må bli tryggere bakover. Erik Hoftun har latt seg inspirere av å se landslaget fra benken i to plettfrie defensive kamper i EM-kvalikken.

- Vi har mye å lære av landslaget. De to siste kampene har de spilt fantastisk god defensiv fotball. Hele laget jobber utrolig godt sammen, sier Hoftun til Dagbladet.

Det viktigste for RBK er å greie omstillingen fra Tippeligaen.

- I Norge går vi litt ukritisk offensivt til verks. Det kan vi ikke gjøre i Champions League. Vi må være med i situasjonene, prøve å ligge tett med laget.

Frode Johsen er enig med kapteinen.

- Mot Lyon mistet vi ballen med fire-fem mann på vei framover på banen. Det straffet seg. Vi må unngå det mot Ajax, sier han.

Mulighet et tap

Selv om RBK-gutta fortsatt synes kampen mot Lyon var pinlig, så er det underordnet opplevelsen av å delta i det ypperste selskap i Europa.

- Vi har i alle fall mulighet til å være med på å tape kampene, ler Johnsen.

Og høster tilrop fra Bent Skammelsrud.

- De fleste lag sitter hjemme og ser på kampene. Da er det bedre å være med og tape. Det kan du sikkert bare spørre Brøndby om, sier Bent.

For Nils Arne Eggen handler det om en forlenget karriere. I går mottok han nok en avskjedsgave fra fotballvenner i Sogndal.

- Det var ei fin kunstbok, og det er jo koselig at folk setter pris på meg. Men jeg håper jo virkelig at det blir lenge til min siste kamp, flirer Eggen.

DEFENSIV: - Vi må unngå å komme bakpå, sier Nils Arne Eggen på vei hjem til Trondheim sammen med RBK-spillerne.