- Eggen må gå nå

LYON: Lyon- Rosenborg 5- 0. TV3s fotballekspert Erik Solér mener Nils Arne Eggen bør gå av eller la Åge Hareide få større innflytelse i Rosenborg allerede nå. - Dette stiller seg bare i køen av alle dumme forslag om fotball som har kommet fra den kanten, sier Eggen.

Erik Solér kom med Hareide-forslaget for anslagsvis 700 000 seere på TV3 etter Rosenborgs fiaskokamp i går.

- Begrunnelsen min er enkel. Norges beste trener er på vei ut. Norges nest beste trener er på vei inn i Rosenborg. Åge er bra på en del ting Eggen mangler, først og fremst systematisering av en del defensive detaljer. Derfor mener jeg at Eggen enten bør gå av, eller at Hareide får større innflytelse med én gang, sier Solér til Dagbladet.

Nils Arne Eggen svarer dette på kritikken:

- Ja, det må han gjerne få mene. Dette stiller seg bare i køen av alle dumme forslag om fotball som har kommet fra den kanten, sier Eggen.

Hisset seg opp

På pressekonferansen hisset han seg kraftig opp over det Solér sier er et konstruktivt forslag.

- Her må noen stikke fingeren i jorda. Erik Solér har rensket norsk fotball for talenter, og bør holde fred. Han bør få på seg en treningsdrakt og gjøre noe eller holde smella. Han har jo forsøkt seg litt i Start, og vi så hvordan det gikk. Nå er det han som har spilt ut kongen før esset. Derfor trumfer jeg, sier Eggen.

Null kjeft

Eggen lot seg slett ikke hisse opp på samme måte over spillernes flaue innsats på Stade de Gerlande.

- Om det er en gang spillerne absolutt ikke får kjeft, så er det etter slike kamper, sier Eggen.

Han led med gutta sine etter hvert som baklengsmålene rant inn.

- Ansvaret er mitt sammen med spillerne - i den rekkefølgen. Sjansene for å gå videre fra gruppa er nå minus null, sier han.

Men Eggen har ikke tenkt å gjøre endringer i bortebanespillet foran møtene med Ajax og Inter.

- Vi kan ikke spille på noen annen måte. Vi gikk ut for å gi Lyon et sjokk. Det ble kortvarig. Men det så ut som om spillerne mine fikk sjokk etter to raske baklengs. Alt gikk galt. På åtte år i Champions League har vi aldri vært så totalt i kjelleren. Jeg har ingen bedre forklaring, kanskje Solér har, sier han.

Slurvet med ballen

Rosenborg var svake bakover i går, men det offensive var enda verre. Gang på gang mistet spillerne ballen i ugunstige posisjoner. Lyon fikk mulighetene gratis.

- Vi var så passive og slurvete i pasningene. De var ballsikre og raske. Om vi skal ha noen sjanse til å ta poeng på bortebane, må alle spillerne ha kvelden. I kveld ble det et mareritt for spillerne. De ble mer og mer frustrerte, teppet gikk ned. Slik er det, sier Eggen.

- Mener du etter dette alvorlig at Rosenborg kan vinne kamper på bortebane i Champions League i år?

- Ja, selvfølgelig.

- Hvorfor byttet du ikke spillere allerede i pausen?

- Fordi jeg visste at det ikke ville bli noe bedre. Jeg tror aldri på julenissen. Men for å ta konklusjonen på en lang debatt: Om vi skulle hatt noen sjanse her, måtte vi gamblet enda mer.

Nå ser Eggen fram mot neste kamp, bortekampen mot Bodø/Glimt på søndag. Der blir det nok bedre.

- Vi kan ikke lete etter forklaringer etter en sånn kamp. Vi må se framover. Det gjør vi alltid i Rosenborg. Og jeg advarer Lyon: De skal til Lerkendal også.

NY EUROPA-FLAUSE: Nils Arne Eggen og Rosenborg dummet seg nok en gang ut på bortebane i Champions League. - På åtte Champion League har vi aldri vært så totalt i kjelleren, sa Eggen etter kampen. Til høyre Ola By Rise.
FRANSK MARERITT: Christer Basma, Erik Hoftun og Odd Inge Olsen fortviler etter ydmykelsen i Lyon.