Eggen-mål

Alavés - Rayo Vallecano 3-0. Dan Eggens (31) Alavés er debutanter i europacup-sammenheng, og i går bidro nordmannen med sin 2-0 scoring til å sende klubben langt inn i semifinalen i UEFA-cupen.

og det kan neppe kalles nybegynnerflaks:

I det ene av to rene spanske oppgjør i UEFA-cup kvartfinalene i går var det hjemmelaget Alaves som skapte de fleste og største sjansene i kampen mellom tabellnaboene (Alaves på 7. og Rayo Vallecano på 8. plass) i den spanske La liga.

Først ordnet Jorge Azkoitia 1-0 etter en halvtime.

Dan høyest

Så var det midtstopper Dan Eggen sin tur:

Den høyreiste nordmannen var høyest på en corner 11 minutter før slutt, og doblet ledelsen på typisk Eggen-vis med hodet - før Jurica Vucko langt på vei sikret semifinalebilletten et par minutter etter.

Returkampen på bortebane 15. mars byr neppe på store problemer for Eggen & Co. Alavés har nemlig vunnet samtlige bortekamper i sin første sesong i UEFA-cupen - inkludert rundeseirene mot Lillestrøm, Rosenborg og italienske Inter.

Dansk?

Men selv om Dan Eggen har spilt to VM-sluttspill og ett EM-sluttspill for Norge, er han tydeligvis fortsatt ikke så kjent for andre enn nordmenn - og kanskje spanjoler.

På UEFAs hjemmeside på internett i går krediterte UEFA scoringen til den danske landslagsspilleren Dan Eggen.

Dan Eggen spilte hele kampen og rapportene tyder på at han også gjorde en god jobb i forsvar. Med andre ord leverte Eggen en god søknad om å bli uttatt til VM-kvalifiseringskampen mot Polen på Ullevaal 24. mars.

<B>MÅL-DAN:</B> Ellevill jubel da Dan Eggen (bak) scoret 2-0 målet med hodet. Alavés-spillerne omfavner nordmannen.