- Eggen mangler folkeskikk

Odd-kaptein Erik Holtan mener Nils Arne Eggen mangler folkeskikk, og er svært negativ til RBK-trenerens oppførsel under streiken. - Eggen må være det mennesket med minst respekt for andres meninger, sier Holtan til Dagbladet.

Holtan som sitter i styret i spillerforeningen NISO har irritert seg kraftig over Nils Arne Eggens uttalelser under streiken tidligere i uka. I går gikk han knallhardt til orde mot den fritttalende RBK-sjefen. Holtan skriver på playernet.no:

- Jeg synes han burde holde seg til å trene fotball-lag, for det er vel det eneste han kan.

I en krass og ironisk tone tar han et verbalt oppgjør med RBK-treneren.

Provosert

Det er spesielt Eggens uttalelelser om NISO-leder Morgan Andersen som har provosert Holtan.

- Jeg håper folk flest ser at han skyter langt over mål når han betegner Morgan som selvutnevnt forbundsleder. Dette er jo helt meningsløst, og en fullstendig ubegrunnet beskyldning. Jeg tror nok til og med at Herr Eggen selv lengst inne skjønner dette.

- Jeg håper jeg oppfører meg bedre enn Eggen når jeg blir 60 år, skriver han.

Overfor Dagbladet gjentar Holtan det han skriver på sin hjemmeside, og utdyper det med at han er lei av at ingen tør å si noe imot Eggen.

- Jeg er lei av at han slipper unna med dette gang på gang. Jeg synes det er helt for jævlig når enkeltmennesker skal henges ut på den måten Morgan Andersen ble av Eggen. Litt folkeskikk hadde ikke vært å forrakte.

Holtan mener Eggen går på person, og ikke på sak.

- Det hadde blitt for dumt hvis vi spillerne skulle gått ut og kritisert NHOs forhandlingsleder, Arne Hole, på samme måte. Når Eggen sier at Morgan gjør dette for å framheve sin egen person, så blir det hårreisende.

Han kan likevel skjønne Eggen på ett punkt.

- Rosenborg er den klubben med de best ordnede forholdene. Derfor virket sikkert flere av våre krav urimelige for dem. Men folk må forstå at forholdene i Trondheim ikke er i nærheten av fotballvirkeligheten i resten av landet.

Vil rive ned

Nils Arne Eggen ville først ikke si noe om Holtans nettutblåsning da Dagbladet ringte han i går. Men da Eggen fikk opplest hva Holtan har skrevet på hjemmesida, kom det noen uttalelser.

- At jeg ikke skal ha respekt for andres meninger, og at jeg ikke kan noe annet enn fotball, det får Erik Holtan bare si, fordi det er så åpentbart at det er feil, sier Eggen til Dagbladet.

Han avviser også at han skal ha sagt noe negativt om Andersen.

- Jeg har ikke kritisert han. Det er NISOs mening som er viktig. Og den må det vel være lov å diskutere. Jeg har bare én oppgave. Og det er å utvikle norsk fotball. Morgan Andersen og NISO har i løpet av et par uker prøvd å rive ned det vi har brukt 15 år på å bygge opp.

- Tror du utspillet er taktisk for å fyre opp stemninga til RBK- Odd på søndag?

- Det kan jeg aldri tenke meg!

<B>OPPRØRT ODD-KAPTEIN: - Jeg håper jeg oppfører meg bedre enn Eggen når jeg blir 60 år, sier Erik Holtan.