Eggen måtte på banen

Gammeltrener Nils Arne Eggen skulle sitte på tribunen, men greide ikke holde seg unna RBK-benken da laget så ut til å tape.

• Les mer: 12 sider om seriestarten i Dagbladet papir i dag!

TRONDHEIM (Dagbladet): Tidligere i vinter skal han ha truet med å si opp rådgiverjobben, etter noen kraftige diskusjoner med den nye hovedtreneren. Da svarte nytrener Per Joar Hansen: «Ja, det må du bærre gjær».

-  Vi har så stor takhøyde i Rosenborg, og kjenner hverandre så godt, at dette ikke er noe problem i det hele tatt. Slike diskusjoner gjør bare miljøet mer spenstig, sier den nye hovedtreneren til Dagbladet.

-  Det er fire sterke personligheter i trenerteamet, men samarbeidet har gått veldig fint, ja, mye bedre enn forventet, sier Per Joar Hansen.

Lå under

Gammeltreneren har hele tida sagt at han bare har en rådgivende funksjon i årets trenerteam. Han har gitt beskjed om at han ikke skal sitte på benken under kampene, bare på tribunen.

Men da hjemmelaget så ut til å tape, få minutter før slutt i går, greide ikke Nils Arne Eggen å sitte rolig lenger: Han måtte ned på banen og inn til benken for å ta en prat med Per Joar Hansen.-  Vi må passe på at vi ikke blir for defensive i en sånn fase. Vi må gamble litt bakover og få en hodespiller på topp sammen med Torstein Helstad.

-  Så det måtte du si ifra om?-  Vi ser det veldig godt fra tribunen, vet du. Men jeg var innom benken bare for å få klarlagt hvordan de hadde tenkt, sier Nils Arne Eggen.

KLARTE IKKE DY SEG: Nils Arne Eggen har gitt beskjed om at han ikke skal sitte på benken under kampene, bare på tribunen. Men da hjemmelaget så ut til å tape, få minutter før slutt i går, greide han ikke å sitte rolig lenger. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
KLARTE IKKE DY SEG: Nils Arne Eggen har gitt beskjed om at han ikke skal sitte på benken under kampene, bare på tribunen. Men da hjemmelaget så ut til å tape, få minutter før slutt i går, greide han ikke å sitte rolig lenger. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Hovedtrener Hansen kommenterer gammeltrenerens innspill med et smil:

-  Det der var nok i orden før Nils Arne kom til benken, så han kunne spart seg de trappetrinnene.

Rusk

Eggen understreker at beskjedene fra benken er veldig bra, og at det gjelder å få omsatt dette på banen. Han så det han kaller «mange rusk» i RBK-maskineriet i går:

-  Det ble et vanskelig kampforløp for Rosenborg, men det er også ting det kan rettes på: Vi må få bedre bredde på angrepssida, mer bevegelse foran mål og det skytes for lite, sier Nils Arne Eggen.

Hjemmelaget berget det ene poenget med et nødskrik, da innhopper Torstein Helstad scoret i siste minutt.

-  Det var veldig gøy å få spille og en lettelse å score. Jeg var heldig, da ballen falt ned rett foran meg, sir Torstein Helstad.

-  Talentløst

RBK-direktør Rune Bratseth mener kampen ble så vanskelig som forventet. Han vil ikke gi dommeren skylda for at det gikk som det gikk, men mener Per Ivar Staberg var dårlig.-  Det er talentløst av dommeren å dømme straffe for en sånn kriging i feltet. Ingen hadde løftet et øyelokk om han ikke hadde dømt. Jeg synes i det hele tatt at dommeren var dårlig. Han kompenserer for at han er fra Heimdal og det er unødvendig. Han trenger ikke markere at han ikke er hjemmedommer, sier Rune Bratseth.