Eggen mot veggen

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er ikke meg det går på, sier Nils Arne Eggen, etter en vårsesong der flere RBK-spillere har luftet frustrasjoner i full offentlighet.

Påstander om at klubben opplever en nedtur, vil han overhodet ikke kommentere.

Etter mange år med tilsynelatende fred og fordragelighet på Lerkendal, har det vært litt murring denne våren.

Petter Belsvik, Dagfinn Enerly, Bent Inge Johnsen og Bent Skammelsrud har alle vært frampå med synspunkter.

Samme i 1993

Høsten 1993 skjedde noe tilsvarende, men da var likevel temperaturen en helt annen.

En del spillere kunne tenke seg et trenerskifte. Noen hevdet - anonymt - at Eggen oppførte seg som en tyrann. Treneren svarte med skrive sin avskjedssøknad i full offentlighet. Etter noen timer var dramatikken over.

Siden da har det stort sett hersket ro og orden, men det vekker oppsikt når en spiller som Bent Skammelsrud ber om mer ros til spillerne.

- Jeg blir et symbol

- Det er ikke meg det går på, sier Nils Arne Eggen.

- Det er noe vi i Rosenborg må passe på, at vi klarer å glede oss over de små gleder. Det kan lett bli slik at vi legger lista litt høyt for oss sjøl. Vi jobber veldig tett sammen, og når Bent sier dette, så blir jeg et symbol. Det handler om at vi alle sammen klarer å ta vare på øyeblikkene.

- Greier du å holde entusiasmen oppe sjøl?

- Det spørsmålet stilte du forrige gang også, og da svarte jeg ja!

- Du synes ikke det er problematisk, når du har holdt på så lenge...?

- Nå stilte du et spørsmål, og så fikk du svaret ja. Da skjønner jeg ikke hvorfor du skal tvære ut det...

- Fordi jeg vil du skal utdype svaret...

- Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal utdype det. Jeg synes det er artig å holde på med fotball, enten vi vinner eller taper. Selvsagt vil du være mer fornøyd når du sammen får ting til å virke.

Vil vente

Han virker litt irritert når han blir bedt om å kommentere at Egil «Drillo» Olsen har ventet på RBK-nedturen i flere år.

- Så vidt jeg vet leder vi serien. Dette med nedtur er ikke en del av hverdagen vår - vi tenker ikke sånn.

- Vi får vente til sesongen er ferdig, så får vi se hvordan resultatene og prestasjonene i år har vært i forhold til tidligere. Dette tenker vi ikke så mye på, sier treneren og vifter vekk unge autografjegere som trenger et kurs i folkeskikk.

- Nå sitter jeg og snakker med en journalist. Ta gutan der no først! sier Eggen - faderlig og blid når de minste RBK-erne krever sitt.

Alle er bedre

Om to dager kommer Viking som slo Rosenborg 4- 3 i første serierunde, 16. april. Forhåndssalget tyder på stor interesse.

- Vi har møtt mange gode lag i år. Vi møtte Brann sist, vi møtte Viking i den første kampen og de var gode, vi møtte Stabæk og da var de veldig gode i andre omgang - i første var vi best. Lillestrøm var gode i andre omgang her, de var veldig arbeidsomme - og Odd er bra, sier Eggen når han blir bedt om å nevne de beste motstanderne.

- Er lagene blitt bedre siden i fjor?

- Ja, helt sikkert, det gjelder alle lag i Tippeligaen. Det er jevnt overalt og det er sånn det skal være.

- Eller er det dere som er blitt dårligere?

- Det er umulig å si. Det er for kort tidsperiode til å vurdere det. I hvert fall klarer ikke jeg det, sier Rosenborg-treneren.

FRUSTRASJONER: Nils Arne Eggen sier at det ikke er han det går på etter en vårsesong hvor flere RBK-spillere har luftet frustrasjoner i all offentlighet.