Eggen og Hansen går

Per Joar Hansen går av som Rosenborg-trener, og Nils Arne Eggen parkeres på sidelinja.

TRONDHEIM (Dagbladet): Det blir etter all sannsynlighet utgangen på prosessen klubben innledet med et over to timer langt møte på Lerkendal i går. Trenerjakten er i gang, og Knut Torbjørn Eggen er den mest aktuelle kandidaten til å overta treneransvaret.

-  Vi lufter mulighetene, og ser på hvilke andre trenerkandidater som finnes på markedet, men vi vil ikke ha mer fokus der før etter kampen på søndag, sier styreleder Ove Snuruås til Dagbladet.

Torsdag kveld var en samlet RBK-ledelse klar på at sjokktapet for Hønefoss måtte få konsekvenser. I går prøvde den samme ledelsen å gi inntrykk av at alt kan fortsette som før.

-  I øyeblikket har alle tillit, var plutselig melodien fra en presset styreleder Ove Snuruås.

Dette er naturligvis et forsøk på å skape ro fram mot morgendagens seriekamp mot Tromsø. RBK-ledelsen håper å kunne bruke fotballferien på å finne mer varige løsninger for klubben.

Mange tiltak

-  Vi har diskutert mange tiltak, men ikke tatt noen beslutninger, sier styrelederen, som nekter for at de lider av beslutningsvegring.

-  Vi må bruke tida vi trenger på slike beslutninger, for vi må vite at vi beslutter riktig. Nå er vi så heldige at det er en liten ferie, så får vi litt tid på oss.

-  Har dere diskutert trenersituasjonen?-  Ja, men vi har ikke trukket noen konklusjoner.

Overfor Dagbladet erkjenner Snuruås at de er nødt til å foreta seg noe mer konkret enn det som kom ut av møtet i går.

-  At det skjer noe i sommer, det tror jeg. Det er en brutal situasjon, som krever konkrete tiltak. Så får vi se hvor brutale de blir, sier styreleder Ove Snuruås.

Per Joar Hansen sier dette om sin framtid i Rosenborg:

-  Jeg har ingen formening om hvor lenge jeg blir. Akkurat nå er jeg her, så får vi se hva som skjer.

Dårlig rådgiver

Gammeltrener Nils Arne Eggen uttalte seg i går på en måte som ikke kan tolkes annerledes enn at han er på vei ut av sin nåværende konsulentjobb.

-  Du kan skrive en ting, og det er at jeg har vært en forferdelig dårlig rådgiver. Du kan ikke trene fotball-lag på postordre, sier Eggen, som store deler av året bor på hytta i Spania.

-  Min rolle som rådgiver har ikke vært vellykket. Det har ikke virket. Det har iallfall ikke ført noe konstruktivt med seg, sier sjuende far i RBK-brakka.

-  Vi må se på dette til høsten; om det har vært for mange kokker, sier trener Per Joar Hansen om Eggens uttalelser.

-  Det er riktig at vi har diskutert Eggens rolle på styremøtet, bekrefter styreleder Ove Snuruås.

-  Vi kan konstatere at så langt er det lite som har vært vellykket av det vi har gjort i år. Om det er trenerkabalen eller andre forhold må vi diskutere, men vi konstaterer at det ikke har fungert godt nok.

Fra go\'fot til kråkfot

Nils Arne Eggen forlot møtet på brakka etter bare et kvarter. Da henviste han alle spørsmål om trenersaken til styrelederen.

-  Vi har to trenere som er ansvarlige, men de er jo uerfarne da, sier gammeltreneren, før han kom med følgende treffende karakteristikk av Rosenborgs spillerstall:

-  Det e\' en god del go\'fota her som har vorti te kråkfota!

OVER OG UT: Gammeltrener Nils Arne Eggen forlater kontoret til sportsdirektør Rune Bratseth etter bare 15 minutter i går. - Du kan ikke trene fotballag på postordre, sier Eggen til Dagbladet.
TAR OVER? Eks-rosenborger Knut Torbjørn Eggen.
SLUTT: Per Joar Hansen er neppe trener når sommerpausen er over.