Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nils Arne Eggen støtter Bendtner

Eggen om Bendtner: - Han er jo bare anmeldt. Hos oss har han oppført seg eksemplarisk

Legenden forteller om trua mot Celtic og sitt syn på Bendtner-saken.

HAR TRUA: Nils Arne Eggen har alltid tro på sitt Rosenborg. Også denne gang, selv om det er Celtic som venter i Glasgow. Og han har sitt å si om Nicklas Bendtner-saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HAR TRUA: Nils Arne Eggen har alltid tro på sitt Rosenborg. Også denne gang, selv om det er Celtic som venter i Glasgow. Og han har sitt å si om Nicklas Bendtner-saken. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg møter den skotske toppklubben Celtic i gruppe B i Europa League torsdag kveld på Celtic Park. Gruppa består av Leipzig og Salsburg i tillegg til Celtic og Rosenborg. Den norske klubben rangeres sist i gruppa på forhånd.

Men Nils Arne Eggen har et noe annet syn på kampen.

- Får Rosenborg det til å stemme, kan det bli tre poeng i Glasgow. Jeg har alltid god tro på Rosenborg. Men så er jeg også rimelig inhabil, ler Nils Arne Eggen.

Før han blir litt mer alvorlig.

Nils Arne Eggen tar en kjapp analyse på telefon i bilen:

- Nå skal jeg være litt saklig også. Jeg er godt fornøyd med ett poeng mot Celtic. Om Rosenborg får fasong på det defensive, tror jeg på det, sier Nils Arne Eggen foran torsdagens viktige kamp i Glasgow.

Kan vinne

Men han lufter muligheten for at Rosenborg ogå kan vinne kampen mot storfavoritten Celtic.

- Får vi det offensive til å sitte, noe som Rosenborg har fått til bra i det siste, så kan det faktisk bli tre poeng, sier Eggen.

Han fortsetter:

- Vi er ikke helt der vi var i storhetstiden i Rosenborg. Men vi er absolutt på vei. Vi utvikler oss positivt. Nå har ikke Rosenborg tapt på elleve kamper, sier Eggen.

Han har støttet styret i skiftet av trener. Et skifte som ble av den dramatiske og såre sorten.

Nederlenderen Rini Coolen overtok som sjef 19. juli da Kåre Ingebrigtsen fikk sparken.

- Jeg har sagt at jeg støtter styrets beslutning hundre ganger, så det er ikke noe nytt. Jeg kjenner ikke Rini så godt ennå. Men jeg vet han er en solid fotballfagmann. Og han sørger for at det faglige i Rosenborg ivaretas, sier Nils Arne Eggen.

Støtter Bendtner

Han har også sitt syn på Nicklas Bendtner-saken som verserer i mediene etter en episode med en taxisjåfør i København natt til forrige søndag.

Sjåføren skal angivelig ha brukket kjeven etter et slag fra Bendtner. RBK-spilleren hevder det skjedde i selvforsvar. Forholdet er anmeldt til dansk politi og etterforskes av København-politiet.

- Det jeg kan si om den saken er følgende: Nicklas har oppført seg eksemplarisk her i Rosenborg etter at han kom til oss. Nå går saken i dansk politi. Han er jo bare anmeldt. Og det er to sider av samme sak. Så får vi se hva det ender med. Alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist ved en fellende dom. Og der er vi ikke.

Nils Arne Eggen var opptatt av å bygge forbilder under storhetstiden under hans vinger. Men han sier at det også da ble gjort feil av spillere. At ingen var perfekt. Han snakker bare varmt om Nicklas Bendtner, som for tida sliter med skade.

Eggen avslutter:

- Du skjønner, her i Rosenborg blir man tatt vare på.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!