Eggen om Kyvåg-fjerningen: - Helt umulig å forstå

- 70 år er en kjempealder.

STØTTER KYVÅG: Nils Arne Eggen kjenner Mr. Norway Cup, Frode Kyvåg, godt, og kan ikke forstå at klubbens styre ønsker å kvitte seg med generalsekretæren som fyller 70 år neste år. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
STØTTER KYVÅG: Nils Arne Eggen kjenner Mr. Norway Cup, Frode Kyvåg, godt, og kan ikke forstå at klubbens styre ønsker å kvitte seg med generalsekretæren som fyller 70 år neste år. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Frode Kyvågs dager som generalsekretær i Bækkelaget og leder for Norway Cup går mot slutten, etter at klubbens styre har bestemt at han skal erstattes etter fotballturneringen for barn og ungdom neste sommer.

Da fyller idrettsprofilen 70 år. Det mener styret er rett tidspunkt for å bytte han ut, selv om Kyvåg selv ønsker å fortsette i jobben i flere år.

- Bækkelaget har alt å takke Frode for. Han har lagt ned en enorm innsats gjennom 38 år. Men det er en tid for alt, har styreleder Øystein Sundelin sagt til Dagbladet.

- Umulig å forstå Nils Arne Eggen (73) fnyser av at alderen er et et argument for å fjerne Frode Kyvåg mot hans egen vilje.

- Jeg er jo inhabil, for jeg er 73 år gammel. Men slik jeg har fått med meg saken, så høres dette veldig rart ut. Det er helt umulig å forstå, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet - og legger til at han uttaler seg uten å kjenne saken inngående.

Eggen vil fortsette 73-åringen står i donorkø for å få nye nyrer. Eggen er tre år eldre enn Frode Kyvåg, men det er slett ikke sikkert at vi har sett det siste av trønderen i norsk toppidrett. Han vurderes for en rolle i trenerapparatet til Rosenborg for neste sesong.

- Det er ikke uaktuelt for meg, nei, men jeg må få nye nyrer før det kan bli aktuelt. Jeg venter på tur, og håper selvsagt at det ordner seg snart, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- 70 er en kjempealder - Som 70-åring er man slett ikke ferdig i arbeidslivet?

- Nei, for noe tøv. 70 er en kjempealder. Ledere blir bare flinkere og flinkere med årene, for de får mer og mer erfaring. Frode Kyvåg er faglig veldig dyktig og jeg er sikker på at han selv vet når det er rett tidspunkt å slutte. Han er Mr. Norway Cup, og burde fått holde på til han selv velger å takke for seg, mener Nils Arne Eggen.

Og legger til:

- Kyvåg er en kontinuitetsbærer. Det er en person som tar med det beste fra det gamle, og forener det med nye som kommer.

- Virket flakkende Trenerlegenden har sett tv-intervjuer med Bækkelagets styreleder Øystein Sundelin, hvor han forklarer bakgrunnen for at de nå ønsker nye krefter inn i generalsekretær-stolen.

Og han ble ikke imponert over det han hørte.

- Han (Sundelin) virket veldig flakkende når han snakket om Kyvåg. Det virket ikke som han hadde noen særlig gode argumenter. SKal man fjerne noen, så må det være en faglig begrunnelse for det, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

• Bækkelaget-styreleder Øystein Sundelin har følgende kommentar til Eggens utsagn:

- Jeg synes Eggen er en person som selv har bidratt positivt overfor sine etterfølgere i Rosenborg, og håper at Frode Kyvåg også velger å innta den holdningen, sier Sundelin til Dagbladet.

SKAL FJERNES: Frode Kyvåg er generalsekretær for Norway Cup. Neste års turnering blir hans siste, etter at styret ønsker å bytte han ut 69-åringen. Foto: Øistein Norum Monsen
SKAL FJERNES: Frode Kyvåg er generalsekretær for Norway Cup. Neste års turnering blir hans siste, etter at styret ønsker å bytte han ut 69-åringen. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer