BEDRE FØR: Eggen mener de gode norske landslagene hadde enkeltstjerner, og at situasjonen ikke er slik nå. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BEDRE FØR: Eggen mener de gode norske landslagene hadde enkeltstjerner, og at situasjonen ikke er slik nå. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Dagen derpå tapet mot Nord-Irland

Eggen om landslaget: - De gode norske landslagene hadde flere enkeltstjerner - nå har vi King

Ekspertene er klare på at landslaget ikke er godt nok.

(Dagbladet): Det ble et skuffende 0-2 tap for det norske landslaget søndag. Ekspertene er klar på at landslaget ikke er godt nok.

- Det store problemet, som Lagerbäck sa selv, er at vi ikke er gode nok. De gode norske landslagene hadde enkeltspillere. De spillerne ble i Norge til de lagene som kjøpte dem, faktisk trengte dem. Bratseth og Solskjær for å nevne noen, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Arne Scheie deler Eggens oppfatning om et magert norsk landslag.

- Det er ikke så mange alternativ til de 11 på toppnivå. Man kan alltid diskutere hvordan man kunne forsterket laget i ettertid. De som spilte i går var ikke gode nok. Norge tapte 0-2, og resultatet forteller det meste, forteller Scheie til Dagbladet.

FØLGER MED: Den tidligere sportskommentatoren i NRK følger med selv om han er pensjonert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØLGER MED: Den tidligere sportskommentatoren i NRK følger med selv om han er pensjonert. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Den tidligere NRK-eksperten mener ikke et sluttspill kommer automatisk med Lagerbäck.

- Av de som spiller har Lagerbäck noen fantastiske spillere, og noen som ikke er så bra. Det er ikke så lett å ta veien til sluttspillet med en gang som mange trodde.

- Spillet passet ikke King

Joshua King har fått mye ros for prestasjonene sine i Premier League om dagen. Eggen synes ikke forholdene var optimale for den norske stjerna mot Nord-Irland.

- Vi har spillere som markerer seg på øverste nivå, for eksempel King. Men spillet i går passet ham ikke. Han er en bakromsspiss, ikke et oppspillspunkt.

PASSET IKKE: Eggen mener King ikke passet spillet mot Nord-Irland. Foto: Hns Arne Vedlog  /  Dagbladet
PASSET IKKE: Eggen mener King ikke passet spillet mot Nord-Irland. Foto: Hns Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Den mestvinnende norske treneren har dog forståelse for at Lagerbäcks første kamp som norsk landslagstrener ikke gikk som håpet.

- Lagerback har fått veldig kort tid. Man har etterlyst en umiddelbar effekt, men det skjer oftest i klubbfotball. Her kommer en ny trener med en ny spillestil, det skal godt gjøres å endre alt med en gang. Det er det større muligheter for i klubbfotball.

Scheie liker den nye norske spillestilen som har blitt sammenlignet med «Drillo»-fotballen.

- Jeg har sans for å vinne, og da må man spille direkte. I går ble det litt for mye langt, og ikke så mye spill gjennom midten som de gjerne skulle ønske.

Lagerbäck er rett mann

Til tross for tap i debuten, tviler ikke ekspertene på at Lagerbäck er rett mann.

- Lagerbäck har en veldig god CV, og er etter min mening det beste valget hvis man vil vinne. Han har gjort det bra med Sverige og Island. Han kom til fem sluttspill på rad, og det er ingen tvil om at han er rett mann. Samtidig er det tydelig at han må ha tid nå. Han har ikke det spillematerialet man kunne ønske seg, sier Scheie.

Tapet for Nord-Irland er ikke noe å gi opp for.

- Nå må vi legge VM bak oss. Lagerbäck har mer tid nå, han er en sindig og dyktig kar. Han har vist før at han er flink med landslag, og de viktigste kampene er de kampene man ikke har spilt. Vi kan ikke grave oss ned på grunn av det her, forteller Eggen.

«ALLE VEIER FØRER TIL ROM»: - Alle løsninger er like gode. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
«ALLE VEIER FØRER TIL ROM»: - Alle løsninger er like gode. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Selv om Eggen er fornøyd med landslagssjefen, mener han ting kunne blitt gjort annerledes i den første kampen.

- Sammensetninga av forsvaret bak, det var litt overraskende. Jeg ville ikke valgt det forsvaret.

Enig eller ei, bruker Eggen det gamle uttrykket: «Alle veier fører til Rom» - alle løsninger er like gode.