Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen om playoffsjansen: - Spiller Norge opp mot sitt beste, vinner vi begge kampene

Har godt råd til Høgmo før kampen i Ungarn.

OPTIMIST. Nils Arne Eggen har stor tro på at Norge er med når EM-sluttspillet starter i Frankrike neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OPTIMIST. Nils Arne Eggen har stor tro på at Norge er med når EM-sluttspillet starter i Frankrike neste år. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nils Arne Eggen er klar, når det gjelder Norges sjanse til å nå EM-sluttspillet i Frankrike neste år.

Ungarn er eneste hinder som gjenstår for det norske landslaget. Først på Ullevaal torsdag 12. november. Så avgjøres det hele i Budapest tre dager seinere.

Eggen mener det bør gå veien.

- Spiller Norge opp mot sitt beste, vinner vi begge kampene. Så greit bør det være, sier Eggen til Dagbladet.
Norsk formlag Følger man FIFA-rankingen, skal Ungarn bli en tøff motstander for Norge. Ungarn innehar 33. plassen. Laget har steget tolv plasser i løpet av det siste året.

Norge befinner seg på plassen bak. Men dette laget har ikke bare gjort noen steg oppover, men heller et realt byks. Laget lå på 69. plass 1. september. Nå har det norske landslaget inntatt 34. plassen. Det er et sprang på hele 35 plasser.

Bruker man FIFA-rankingen som en mal på form og resultater, er det liten tvil om hilket lag som har en fordel inn mot de to playoff-kampene.

Det mener også Nils Arne Eggen.

- På sitt beste er Norge et bedre lag. Vi må og skal vinne på Ullevaal.

Godt råd Trenernestoren har også en oppfatning om hvordan innstillingen bør være foran bortekampen.

- Jeg har et velment og håpefullt råd til Per Mathias (Høgmo red.anm.). Det skal være problemfritt å reise til Ungarn og kampen i Budapest. Det er ingen grunn til å ha noen annen oppfatning enn at Norge kan avgjøre også der nede, sier Nils Arne Eggen.

Han har gode erfaringer med kvalifisering over to kamper fra sin storhetstid i Rosenborg og Champions League.

Eggen trekker fram kampen i Tyrkia.

9. august 1995 møtte Rosenborg Besiktas i kvalifisering til Champions League. På Lerkendal feide trønderklubben til med 3-0. Men så i returkampen i Tyrkia ble det problemer. Besiktas overkjørte det norske laget fra start og ledet 1-0 allerede etter ni minutter. Men så reddet Harald Martin Bratbakk Rosenborg med sin utlikning i det 67. minutt på en kontring. Besiktas ble da tvunget til å lage fire mål til på grunn av bortemålsregelen for å kunne avansere til gruppespillet. Et tyrkisk stormløp mot slutten ga laget to mål. Rosenborg gikk videre sammenlagt med 4-3.

- Uten scoringen på bortebane ville vi ikke ha avansert. Det er absolutt noe å ha i tankene, at Norge fint kan gjøre det samme i Ungarn, sier Nils Arne Eggen.

Tror på Ullevaal Eggen tror mye vil bli gjort allerede på Ullevaal.

Og han mener at om Norge har noe å gjøre i EM, bør laget slå Ungarn.

- Vi skal ikke bare kvalifisere oss. Vi skal spille i EM også, sier Nils Arne Eggen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!