ALLTID ÅPENT: Nils Arne Eggens første økt ble sett av mange, nå er det fritt fram på alle RBK-treninger framoer. Foto: Hans Arne Vedlog
ALLTID ÅPENT: Nils Arne Eggens første økt ble sett av mange, nå er det fritt fram på alle RBK-treninger framoer. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

Eggen opphever Hamrén-regler

Slutt på stengte RBK-treninger.

||| (Dagbladet): For fem år siden ga Nils Arne Eggen refs til Åge Hareide, fordi den daværende landslags-treneren stadig stengte treningene.

- Disse hemmlighetene de driver med er bare tøv. Det er mange måter å lede et lag på, men det å tro at man kan ha hemmeligheter når man spiller fotball, er bare tull, sa Eggen og la til at han selv aldri har stengt ei trening.

Det prinsippet holder han på i Rosenborg-returen.

- Kjedelig
Dermed bryter han gamlesjef Erik Hamréns suksessoppskrift med å stenge taktiske økter.

Til Adresseavisen sier 68-åringen at portene står på vidt gap når laget drilles, uansett hva spillerne holder på med.

- Stengte treninger, nei? Det er jo kjedelig for dæm å trene alene, sier Eggen til regionavisa.

Eggen opplyser at det blir taktisk trening både i dag og lørdag, de to siste før KIL-kampen søndag, og ønsker alle velkommen.

RBKs hjemmeside er enkelt treninger fortsatt merket med ei stjerne, under Hamrén betydde det økter unntatt offentligheten. Allerede i 2008 forklarte RBK hvorfor treningsfeltet ble stengt til tider.

- Det må være noe som henger igjen fra fortiden, sier Eggen.

Bakhånda
Da Hareides stengte Norge-treningene forklarte Eggen at åpne treninger ikke betyr at motstanderne får vite alt.

- La dem komme, se og tro at det er slik det skal gjøres. Så kan Norge vise fram det de vil, og kanskje ha noe i bakhånda som de ikke viser fram.