Eggen på spiontokt

TRONDHEIM (Dagbladet): Tre måneder før han skal være tilbake som trener for A-laget, tar Nils Arne Eggen jobben som Rosenborgs «superspion» i Mesterligaen: Neste helg reiser han til Spania, for å granske klubbens første motstander, Atletico Bilbao.

Den eldste og mest erfarne sirkushesten på Lerkendal er aldri langt unna sagmuggen, selv om han offisielt nyter godt av det som er kalt et hvileår. I går kveld holdt Eggen et over to timer langt foredrag for et hundretalls karbonadespisende Rosenborg-medlemmer: Samhandling er veien til suksess - et streiftog i RBK-filosofien.

Like engasjert som alltid veivet han med armene, mens læringsteorier og vanskelige ord fløy gjennom lufta.

RBK-erne fikk høre historier om kjente karer som Mini og Ivers, og mer ukjente navn noen husker fra universitetsstudiene, som Skinner, Maslov, Darwin - og Erasmus Montanus.

Overfor Dagbladet bekrefter Eggen at han nå trør til igjen, for å hjelpe trenervikarene på Lerkendal foran utfordringene i Mesterligaen. I neste uke setter han seg på flyet og reiser sørover.

- Jeg skal ned og se på dem. Trenerne våre er opptatt med seriekamp, forteller Eggen foran Spania-utflukten.

- Det blir vel artig?

- Ja, om det blir så veldig artig vet jeg ikke, men det er jo en nødvendighet. Vi må jo se dem, vet du.

Fortsatt permisjon

- Er det meninga at du skal begynne å jobbe litt mer med disse tingene nå?

- Nei, nei, nei, nei, nei. Men vi må bruke de kreftene vi har. Bilbao spiller så få kamper at det var ingen annen mulighet. Det går vanlig norsk serierunde samtidig.

- Det er fortsatt slik at du har permisjon?

- Jo, jo, ja, permisjon. Jeg er jo ansatt i Rosenborg, men jeg har ikke noe med A-laget å gjøre.

- Det er slik at du gjør en innsats etter behov?

- Det er korrekt, sier Nils Arne Eggen.

Atleticos motstander neste helg er Racing Santander.

Rosenborg tappes

På medlemsmøtet diskuterte RBK i går blant annet hvordan man skal få spillere til å bli i klubben. Her antyder Eggen at han går inn for et lovverk, hvis det er mulig.

- Vi er i et ganske sterkt dilemma når det gjelder spillere og tilhørighet, sa Eggen og trakk fram Steffen Iversens og Vegard Heggems overganger til England.

Millionærer leker

- Norsk fotball har ikke råd til at de tapper oss for våre beste, ut fra en rein kortsiktig tankegang. Den eneste norske spilleren som har utviklet seg i England, må være Rohnny Johnsen, mener RBK-sjefen.

- Jeg forstår ikke hvordan de tenker i England, som fyller opp hvert eneste Premier League-lag med utlendinger. Det er det som skjer når fotballmillionærer skal leke seg med den idretten vi er glade i, fortsatte RBK-sjefen.

- Hva med farmerlag? fikk Eggen spørsmål om.

- Hvis vi forfordeler noen, er vi i ferd med å lage en miniatyr av superligaen. Så der er vi veldig varsomme, sa Eggen på RBK-møtet i går kveld.

<B>I AKSJON:</B> Nils Arne Eggen er på banen for RBK igjen -denne gang som spion i Mesterligaen.