Eggen refser dommeren

I går gikk Champions League opp i røyk for Nils Arne Eggen. Sjelden har trenerlegenden sett en svakere dommer enn Frank De Bleeckere fra Belgia.

MILANO (Dagbladet): - Jeg har sjelden sett så dårlig dømming. Han dømte jo 80- 20, sier Nils Arne Eggen.

Eggen viste både til den horrible offsidesituasjonen med Vieri like før Saarinens sjølmål, og to handser etter avslutninger fra Karadas.

- Handsene er nesten det verste - selv om den siste kom på 3-0, og sånn sett ikke hadde betydd så mye fra eller til. Men om ikke en av de to var straffe, så vet ikke jeg, sier Eggen.

RBK-treneren mener at den svake dømmingen har vært en bekymringsfull tendens i denne turnerningen.

- Dommeren var dårlig, og det er merkelig at det skjer her i Champions League. Det er lenge siden jeg har vært borti noe sånt. Ikke siden tidlig på 90-tallet, sier Eggen.

Men til tross for resultatet var Eggen fornøyd med spillet som ble prestert av laget hans.

Manglet marginer

- Det var en av de beste kampene vi har spilt på bortebane i Champions League. Om vi hadde fått det første målet, hadde vi vunnet. Det hadde vært mulig, sier Eggen.

- Men om vi skal vinne på bortebane i Champions League, må vi ha marginene med oss. Det hadde vi ikke i dag.

Men Eggen ser også at forskjellene mellom Rosenborg og de beste internasjonale lagene blir tøffere og tøffere å innhente.

Mangler hurtighet

- Vi mangler hurtighet. Det er en lærdom vi må ta. Men Azar blir god, og Frode ble bedre da han kom inn foran mål. Det blir litt feil at det er han som slår innleggene. Jeg klandrer meg sjøl for at jeg ikke spilte med Frode mer sentralt, sier Eggen.

OPP I RØYK: Rosenborg-trener Nils Arne Eggen må bare innse at årets Champions League-deltakelse er gått opp i røyk.