Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen refser Solskjær for Europa League-uttaket

- Dette er viktigere enn å vinne Tippeligaen.

KASTES TIL ULVENE: 17 år gamle Eirik Hestad (til venstre) har aldri spilt i Tippeligaen, men kan få sjansen mot Steaua Bucuresti i kveld. Til høyre Magnar Ødegaard. 
Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
KASTES TIL ULVENE: 17 år gamle Eirik Hestad (til venstre) har aldri spilt i Tippeligaen, men kan få sjansen mot Steaua Bucuresti i kveld. Til høyre Magnar Ødegaard. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): 12 sentrale Molde-spillere sitter hjemme når Ole Gunnar Solskjær i kveld sender et reservespekket mannskap på banen mot rumenske Steaua Bucuresti.

Molde-manageren har søndagens storkamp mot Rosenborg i tankene, der en eventuell vinner vil styrke sine sjanser for et tippeligagull dramatisk. Lagene står med like mange poeng fire serierunder før slutt.

Rosenborg kjører derimot med fullt mannskap i sin Europa League-kamp mot Metalist Kharkiv.

Det skulle bare mangle, mener Nils Arne Eggen - som er overrasket over Solskjærs prioriteringer.

- Det er veldig synd at han gjør dette. Å heve nivået og resultatene internasjonalt er viktig for norsk fotball. Vi har et felles NFF-vedtak på at vi virkelig skal satse på Europa. Jeg kjenner ikke helt argumentasjonen hans, men det overrasker meg at han ikke stiller med sitt absolutt beste lag, sier Eggen til Dagbladet.

17-åring kan få ilddåpen
Jo Inge Berget, Vegard Forren, Magnus Wolff Eikrem, Espen Bugge Pettersen, Kristoffer Vatshaug, Daniel Berg Hestad, Martin Linnes, Daniel Chima Chukwu, Pape Pate Diouf, Mattias Moström og Knut Olav Rindarøy blir alle hvilt i kveld med tanke på kampen mot Rosenborg til helga.

Eggen håper naturligvis på trøndertriumf der, men understreker at det er andre årsaker til at han reagerer på Solskjærs valg.

- I internasjonale kamper er det nesten en fotballfaglig forpliktelse å stille det beste laget for norske klubber. Det er ingen vits å brodere dette ut. Jeg har vært i samme situasjon selv, skal vi komme oss videre må vi øve oss i Europa. Men dette er ikke akkurat en læringsarena for unge spillere, mener den gamle trenerbautaen.

17 år gamle Eirik Hestad er en av unggutta som Solskjær vurderer å starte med i kveld. Han har ikke spilt i Tippeligaen ennå, og kan altså få ilddåpen foran 50 000 rumenere.

- Dette er spennende og lærerikt. Det er morsomt for meg å være med på denne turen, sier han til Romsdals Budstikke.

- Viktigere enn å bli seriemester
Ole Gunnar Solskjær har vært tydelig på at Molde skal til Champions League, der et gruppespill ikke bare gir et sportslig eventyr, men også en økonomisk gevinst på rundt 100 millioner kroner.

Da må førsteplassen i Tippeligaen sikres for andre år på rad - og det hensynet veier tyngre for Solskjær i kveld enn å stille sitt beste lag mot Steaua Bucuresti.

Men også Rosenborg verker etter å ta seg tilbake i Europas gjeveste klubbselskap, uten at det påvirker Jan Jönssons laguttak på samme måte.

- SYND: Nils Arne Eggen mener det er en fotballfaglig forpliktelse for norske lag å stille sitt beste lag i Europa. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
- SYND: Nils Arne Eggen mener det er en fotballfaglig forpliktelse for norske lag å stille sitt beste lag i Europa. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg trodde det var opplest og vedtatt at man stilte sitt sterkeste lag i Europa når man først har sjansen. Det å avansere i Europa, og gå videre fra gruppespillet i Europa League, er viktigere enn å bli seriemester.

- Mange vil nok være uenig med deg i det?

- Hvem er «mange» da? spør Eggen.

- Det går an å gjøre begge deler. Vi gjorde det i 13 år på rad, vi. Vi stilte vårt absolutt beste lag i Europa, og tenkte aldri på å spare noen fordi vi hadde en seriekamp hjemme. For Molde avhenger heller ikke seriemesterskapet av å slå Rosenborg. Det er tre kamper igjen etter det også, sier han.

Ole Gunnar Solskjær går ikke med på at han stiller et B-lag i Romania i kveld.

- Her er det sju-åtte mann som bør se på seg selv som førstelagsspillere. Vi stiller et lag som jeg tror har gode sjanser til å slå fra seg mot Steaua, sier han til lokalavisa.

Både Molde og Rosenborg har fått en godkjent start på gruppespillet. Begge står med én seier og ett tap så langt.