Eggen sammenligner NISO-leder med Hitler

RBK-trener Nils Arne Eggen bruker sterke ord om Morgan Andersens reaksjon etter fotballstreiken. Men han synes Morgan er en likandes kar.

Eggen og Rune Bratseth gikk knallhardt ut mot streiken blant fotballspillerne og kalte den pinlig, samtidig som de hevdet at det var makt- og PR-kåte fagforeningsledere som sto bak.

Og Eggen gir seg ikke der. I dagens VG sammenligner han NISO-leder Morgan Andersens påstand om seier for de streikende med Hitler:

- Det blir som om Hitler den 8. mars 1945 skulle strukket hendene i været og ropt: Her ser dere seierherren!

Eggen mener at resultatet partene ble enige om var nøyaktig det samme som forelå før fotballspillerne ble tatt ut i streik, og mener det blir absurd at Andersen påstår at spillerne har oppnådd noemed streiken.

Tidligere har Eggen gitt uttrykk for at Andersen «er omtrent asfaltert fra kragebeinet og opp», men fastholder at han ikke har noe personlig imot NISO-lederen.

- Nei, jeg har ikke noe imot Morgan. Langt ifra. Det er måten NISO er drevet på som er meningsløs. Toppen var streiken. LO står for rettferdig fordeling, lojalitet og solidaritet. Men her kommer jo spillerne til lønnsforhandlinger med egne agenter, sier Eggen til VG.

Andersen virker derimot ikke veldig overrasket over hetsen.

- Vi visste vi ville bli skjelt ut. Det er naturlig, for ingen kunne noe om dette. Hverken presse eller fansen. Spillerne visste i hvert fall mer enn lederne, sier Andersen.

Men at diskusjonen skulle ende med Hitlersammenligninger var kanskje verre å forutse?

VIRKELIGHETSFJERN? Morgan Andersen blir beskyldt for å være virkelighetsfjern av Nils Arne Eggen.