Eggen senior refser Fredrikstad

Ledelsen er i 2. divisjon.

(Dagbladet.no): Allerede i 2001 gikk Nils Arne Eggen løs på Morgan Andersen, daværende leder i spillerorganisasjonen NISO.

- Nå må han Morgan Andersen, eller hva han heter for noe, prøve å holde igjen smella litt. Han er jo omtrent asfaltert fra kragebeinet og helt opp, veit du, så det er jo ingen grunn til å ta det alvorlig, sa Eggen.

I dag går Eggen til angrep på FFK-ledelsen, som inkluderer administrerende direktør Andersen. I går ettermiddag trakk sønnen Knut Torbjørn Eggen seg som Fredrikstad-trener.

- Jeg forstår at Knut Torbjørn går. FFK-ledelsen er fortsatt i 2. divisjon, sier Eggen til VG.

Treneren er alltid sjef?

Eggen senior mener fotballedere må forstå at de ansetter sin egen sjef når de hyrer inn en trener. Det er nettopp tvil om hvem som bestemmer sportslig som fikk Eggen junior til å forlate stillingen sin i går.

- Jeg gikk noen runder, men vi kom aldri i mål. Jeg mener at det ikke var tydelig nok hvor det kunstneriske ansvaret burde ligge. Det kunne jeg ikke leve med, sier han til Fredriksstad Blad.

I FFKs nye organisasjon måtte Eggen rapportere til direktør Andersen, ikke direkte til styret. Eggen avviser at han og den tidligere Lyn-sjefen har et anstrengt forhold.

HARDT UT - IGJEN: Far og trenerlegende Nils Arne Eggen slakter FFK-ledelsens nye organisering. Den gjorde at sønnen Knut Torbjørn trakk seg i går. Alle foto: Scanpix
HARDT UT - IGJEN: Far og trenerlegende Nils Arne Eggen slakter FFK-ledelsens nye organisering. Den gjorde at sønnen Knut Torbjørn trakk seg i går. Alle foto: Scanpix Vis mer

- Vi var uenige om ting, men på det personlige plan har vi ikke hatt problemer, sier Eggen til lokalavisa.

Semb kobles

Andersen vil heller ikke si at de to gikk dårlig sammen.

- Jeg har ikke sett noe problem i vårt samarbeide. At jeg og Eggen ikke går sammen er bare noe media spekulerer i, sier Andersen til avisa.

FFK fortsetter inntil videre med assistent Per Egil Ahlsen på treningsfeltet. Men ny trener skal ansettes.

Nils Johan Semb kobles til den ledige trenerjobben i dagens VG, mens tidligere FFK-helt Jørn Andersen sier til Fredriksstad Blad at han ikke har fått noen henvendelse.

- Men FFK får nytt stadion, og skal spille Uefa-cup, så det har litt å lokke med, sier Andersen.

CUPMESTER: Knut Torbjørn Eggen fikk ikke det ansvaret han ønsket i FFK.
AKTUELL? Som vanlig kobles Nils Johan Semb til en ledig jobb i Tippeligaen.