Eggen skal være ønsket i RBKs trenerteam neste år

- Først må jeg bli frisk, sier Eggen sjøl.

PÅ VEI TILBAKE: Nils Arne Eggen snakket til folket i forbindelse med lanseringen av "Nils Arnes plass" i Trondheim 24. august. Nå kan han være på vei tilbake til klubben igjen som trener neste år. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
PÅ VEI TILBAKE: Nils Arne Eggen snakket til folket i forbindelse med lanseringen av "Nils Arnes plass" i Trondheim 24. august. Nå kan han være på vei tilbake til klubben igjen som trener neste år. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

RBK-ledelsen jobber for å sette sammen trenerteamet for neste sesong. Dagens sjef, Kåre Ingebrigtsen har hovedansvaret ut denne sesongen, og er lovet jobb i RBK-systemet i to år til etter det.

Om det blir som hovedtrener, gjenstår å se, men et trenerteam med «Brutter'n» og Eggen kan bli en realitet på Lerkendal.

Så blir det naturligvis et spørsmål om rekkefølgen i det hierarkiet. Mange har nok vansker for å se for seg Nils Arne Eggen som noe annet enn sjefen i ethvert team.

- Glimrende idé Men uavhengig av hva slags navn som eventuelt settes på rollen, så omfavnes ideen om en Eggen-retur til Lerkendal i lokalavisa Adresseavisen.

- Jeg synes det er en glimrende idé. Når en av verdens beste fotballpedagoger er ledig, så er det natulig at han blir brukt, sier Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter i et videointervju med egen avis.

Samme filosofi Eggen har vært på feltet flere ganger, og til Dagbladet sa nåværende hovedtrener Kåre «Bruttern» Ingebrigtsen etter 2-0-seieren mot Sarpsborg 08 24. august at det ville være «tjenesteforsømmelse hvis vi ikke snakker med han».

Ingebrigtsen spilte selv under Eggen i mange år, og forfekter samme filosofi som sin læremester. Dermed er nok muligheten for et samarbeid mellom Kåre Ingebrigtsen og Nils Arne Eggen langt mer sannsynlig enn med klubben forrige trenere.

- Ligger langt fram Nils Arne Eggen går jevnlig til dialyse i påvente av utskiftning av nyrene, og han var på sykehuset da Dagbladet snakket med han om Rosenborg i dag.

- Det ligger langt fram i tida, sier Eggen om en mulig RBK-retur.

- Først må jeg bli frisk, før det kan bli aktuelt, så det får vi ta dersom jeg blir så sprek igjen at jeg kan si noe mer om det.

- Men en jobb i trenerteamet i RBK er noe du kunne ønske deg igjen, dersom du blir frisk nok til det?

- Det får vi vurdere når den tiden eventuelt kommer, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

• Nils Arne Eggen har trent Rosenborg til til sammen 14 seriegull (1971, 1988, 1990, 1992—97, 1999—2002 og 2010) og 6 cupmesterskap (1971, 1988, 1990, 1992, 1995, 1999).

Om han er litt preget av alderen fysisk, så er kjeftesmella den samme, og han tar det rommet han tar, sier Kroksæter til Adresseavisen.