Eggen skrev bok på toalettet

TRONDHEIM (Dagbladet): - De andre her er forfattere. Jeg er bare en fotballtrener som har skrevet ei bok, sier Nils Arne Eggen og kremter beskjedent. Han leser høyt fra boka si, «Godfoten», for aller første gang, og får applaus fra et hundretalls middelaldrende kvinner.

Eggens debut som høytlesende forfatter fant sted i går ettermiddag, da RBK-treneren og medforfatter Sverre M. Nyrønning deltok på et møte i regi av en bokhandel i Trondheim.

- Boka er skrevet på toalettet, på tog, på fly og hotellrom - og den er skrevet for hånd. Såpass respekt har jeg for de gamle mestere, sier Rosenborg-treneren.

Boka kommer i handel om to uker.

Eggen leste fra boka: «Vintrene var lange i Orkdalen. Skihopping ble derfor den første store idrettsinteressen, drevet fram av drømmen om en gang å skulle stå på toppen av Holmenkollen, høre det stigende folkebruset mens jeg ventet på at gardisten på hoppet skulle blåse for klar bakke.» Eggen leser videre, om femåringen som gjør det han kan for å bli med i et hopprenn der yngste klasse er 12 år - og greier å komme seg med. Han avslutter høytlesingen slik:

«Det hører med til historia at idet jeg, fra toppen av fartsbrua, fikk skue nedover den fryktinngytende store bakken, forsvant til og med overmotet mitt. Da startnummer 21 ble ropt opp, var innehaveren allerede på vei ned trappene igjen. Det var også en nyttig erfaring. Men jeg hadde hatt ordentlig startnummer på i over en time».