Eggen slår alarm: - Kriminell kapitalisme

Nils Arne Eggen (78) roser Glimt-juvelen Jens Petter Hauge (20) etter at unggutten sa nei til en solid lønnsøkning i belgisk fotball. Eggen er sterkt imot fotballspilleres pengefokus og det han kaller kriminell kapitalisme.

SLÅR ALARM: Nils Arne Eggen liker ikke fotballens økonomiske utvikling,   Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLÅR ALARM: Nils Arne Eggen liker ikke fotballens økonomiske utvikling, Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bodø/Glimts 20 år gamle stjerneskudd Jens Petter Hauge - som i tenårene imponerte på aldersbestemte landslag sammen med blant annet Erling Braut Haaland - har tatt Eliteserien med storm.

En norsk unggutt som leverer så bra på nivå én i Norge, har de siste årene vært ensbetydende med en rask overgang til en større europeisk liga. Interessen har vært stor rundt Hauge, men 20-åringen bekreftet søndag til Eurosport at han har takket nei til et tilbud fra belgiske Cercle Brügge, for å fullføre denne historiske sesongen med gulljaktende Bodø/Glimt.

Det gleder trenerlegenden Nils Arne Eggens hjerte. Overfor Dagbladet forteller Rosenborg-helten at han mener langt flere norske unggutter burde tenke som Hauge.

- Selvfølgelig. Hvorfor dra til bakgårdsklubb i Belgia? Det er et veldig klokt og valg. For norsk fotball gjelder det å beholde de gode spillerne lengst mulig. Om de skal dra til utlandet når de leder Eliteserien, må det være snakk om klubber som vil ha deg, bruke deg og betale nok for deg, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

- Derfor er det veldig klokt av Hauge å bli i Bodø så lenge som mulig – å hjelpe seg selv, Bodø og Eliteserien, mener trønderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer