Eggen slutter i Rosenborg

- Det er private årsaker som ligger til grunn, sier Knut Torbjørn Eggen.

(Dagbladet.no): Sportslig leder Knut Torbjørn Eggen har sagt opp jobben i Rosenborg, melder klubbens hjemmesider.

I en pressemelding fra klubben sier Eggen at det er private og familiære årsaker til oppsigelsen.

- Jeg vil takke lederkollegaer, øvrige ansatte, styret og klubben for øvrig for et godt samarbeid og et godt arbeidsmiljø i min periode som sportslig leder, sier Knut Torbjørn Eggen. 

- Det er private forhold som ligger bak, men også av respekt for RBK og en krevende lederstilling synes jeg det er riktig å si opp. Selv om jeg er i nærheten av å bli helt frisk, er jeg ikke villig til å ta den risikoen verken for meg selv eller klubben. Jeg har vel sagt at jeg skulle arbeide meg frisk, men samtidig er det en erkjennelse av at man må bruke nok tid til å komme tilbake.

- Løft med Hamrén

Selv om Eggen ikke lenger blir å finne på RBK-brakka daglig, vil han fortsatt følge med på hva som skjer på Lerkendal.

- Jeg tror på et naturlig løft med Erik Hamrén på plass, og Trond Henriksen har gjort en helt enorm arbeidsinnsats i det siste.

Daglig leder Nils Skutle synes det er trist at Eggen nå forlater Lerkendal.

GIR SEG: Knut Torbjørn Eggen sier han gir seg i Rosenborg av familiære grunner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
GIR SEG: Knut Torbjørn Eggen sier han gir seg i Rosenborg av familiære grunner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

- Dette kom litt overraskende på oss. Vi har snakket om situasjonen hans med ham løpende, men han har nok tenkt mye på dette i det siste uten at vi har vært så veldig involvert. Vi beklager at han slutter, for Knut Torbjørn er en veldig kompetent mann og en ekte rosenborger det er trist å miste. Samtidig har vi forståelse for det valget han har tatt, sier Skutle til Dagbladet.no.

Eggen ble sykemeldt i desember i fjor, og har den siste tida vært i aktiv sykemelding.

I jordkjelleren

I april fortalte Eggen av han møtte veggen etter Champions League-høsten.

- Jeg var helt nede i jordkjelleren og møtte veggen kraftig, men jeg ønsker ikke å gå i detaljer om det å møte veggen. Det er så forskjellig fra person til person. Jeg har vært gjennom det samme for 20 år siden, som spiller, sa Eggen - og siktet til cupfinalen i 1988 - da han som Rosenborg-spiller sto over den dobbelte cupfinalen mot Brann.

Erik Hoftun har i denne perioden vært vikarierende sportslig leder.

- Jeg vil tro at styret nå kjører en skikkelig prosess rundt dette. Erik har gjort en veldig god jobb som fungerende sportslig leder, og har ikke akkurat svekket sitt kandidatur, sier Skutle.

Eggen, som spilte 280 kamper og ble seriemester tre ganger med Rosenborg, ser ikke bort fra at han kommer tilbake til fotballen.

Eggen slutter i Rosenborg

Vil bli i fotballen

- Jeg er så heldig at jeg har hatt hobbyen min som yrke, og det håper jeg å fortsette med. Jeg vil nok holde på med ting koblet mot fotball, men utelukker ingenting i min videre yrkeskarriere, sier Eggen til RBK.no.

Daglig leder Nils Skutle ønsker Eggen hjertelig velkommen tilbake til Lerkendal en gang i framtida, om hovedpersonen selv skulle ønske det.

- Personlig ser jeg ham gjerne i en eller annen rolle hos oss, men det får vi se på seinere, sier Skutle til Dagbladet.no.

Knut Torbjørn Eggen ønsker ikke å gi yttgerligere kommentarer utover det som står i pressemeldingen.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.