Eggen slutter som FFK-trener

- Vemodig, uttaler trønderen.

(Dagbladet.no): Knut Torbjørn Eggen er ferdig i Fredrikstad. Suksesstreneren aksepterte ikke å måtte rapportere til direktør Morgan Andersen, og valgte derfor å trekke seg.

- Det er vemodig, sier Eggen om situasjonen, og tar seg samtidig tid til å takke både supporterklubben, Plankehaugen, og resten av byen.

Vil bli en bedre trener

- Jeg har ingen ny jobb å gå til. Jeg skal bruke tiden fremover til å skaffe meg mer kompetanse som fotballtrener - det er jo det jeg er. Med mitt kontaktnett har jeg mulighet til å gjøre det hos flere av de største klubbene i Europa, forteller Eggen.

Klubbens styre uttalte at de var fornøyd med den sportslige framgangen under Eggen, men at 46-åringen ikke aksepterte den nye organiseringsstrukturen, der han måtte rapportere til Morgan Andersen og ikke styret.

Etter det Dagbladet.no kjenner til skal Eggen tidligere ha stilt ultimatum til klubben, og velger altså nå å forlate sin post.

- Vi har ingen trenerkandidater per idag, ettersom Eggens avgang kom såpass brått på. Ny hovedtrener blir hastesak, sier styrekeder i FFK, Bjørn Jensen.

Eggen var hovedtrener i Fredrikstad og fem sesonger. I tillegg til cupfinaleseieren mot Sandefjord i november ledet han laget til to strake opprykk, i 2002 og 2003.

GIR SEG: Knut Torbjørn Eggen annonserte i dag at han slutter som FFK-trener. Foto: Scanpix
GIR SEG: Knut Torbjørn Eggen annonserte i dag at han slutter som FFK-trener. Foto: Scanpix Vis mer