Eggen-stim i Tippeligaen

Nils Arne Eggen har vunnet sju kamper på rad med RBK. Men kanskje like imponerende: Sønnen Knut Thorbjørn har vunnet fire på rad med Moss.

Moss sto med ett poeng på årets fire første kamper. Mye av forklaringen lå i kampprogrammet: Mossingene møtte gullkandidatene Brann, Viking, Molde og Rosenborg på rekke og rad.

Men etter 0-3 hjemme mot Rosenborg 2. mai har lykken snudd for Knut Thorbjørn Eggen og co. Fire seire på rad - tre av dem på bortebane!

For Strømsgodset derimot ser det mørkere og mørkere ut. I kveld ble hjemmelaget pepet av banen på Marienlyst.

- Vi slapp inn mål på veldig ugunstige tidspunkt. Vi manglet kvalitet i det meste vi foretok oss, og gjorde altfor mange feil, oppsummerte trener Arne Dokken.

At Jostein Flo sliter med skade gjør ikke akkurat situasjonen lysere. I dag måtte spissveteranen av banen med skade for andre kamp på rad. Flo sliter med en setemuskel, men er likevel optimist.

- Jeg tror at vi kan komme tilbake. Vi må bare vise vilje til å angripe, sier Flo til NTB.

Moss tok ledelsen etter et selvmål av Lars Granaas. Islendingen Veigar Pall Gunnarson utlignet rett før pause, før innbytter Juliussen igjen ga mossingene ledelsen seks minutter etter sidebytte.

Terje Høsøien la på til 3-1 før Lasse Olsen nikket inn en vakker 3-2-redusering. Det tente et lite håp hos hjemmepublikummet, men det håpet tok Gard Kristiansen livet av da han helt umarkert headet inn det siste målet 11 minutter før full tid.

(NTB/Dagbladet.no)