Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen til Ødegaard: - Kom hjem

- Egentlig har han et nokså snevert ferdighetsregister, sier den tidligere Rosenborg-bossen.

KLAR TALE: Nils Arne Eggen fotografert hjemme i huset på Fannrem utenfor Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR TALE: Nils Arne Eggen fotografert hjemme i huset på Fannrem utenfor Trondheim. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

FANNREM (Dagbladet): Framtida til Martin Ødegaard (19) er uviss etter at låneperioden i Heerenveen gikk ut før sommeren. Etter alle solemerker vil han bli med Real Madrid i oppkjøringen til en ny sesong.

Etter å ha dannet seg et inntrykk av troppen, skal klubbens nye trener - Julen Lopetegui (51) - si sitt. Det kan fort ende med at Ødegaard blir lånt ut igjen. Nåløyet i Real Madrid er det trangeste i verden.

Tidligere Rosenborg-trener Nils Arne Eggen (76) er ikke i tvil om hvordan han helst ville sett utviklingen til Ødegaard, men erkjenner at det er pengene som rår.

SE VIDEO: Nils Arne Eggen om favorittene i VM.Vis merVis merVis mer Vis mer

- Sånn som det fungerer, kjøper kapitalistklubbene i Europa opp ti spillere og får fram én av dem. Det har vi ikke råd til i Norge. Her bør du spille til du er 25 år. Da har du blitt så god at de har bruk for deg, og du kan gå rett inn på laget.

Eggen uttaler seg til Dagbladet midt i VM-koket i Russland. Han følger mesterskapet tett fra TV-stolen på Fannrem utenfor Trondheim. Helter og syndebukker skapes - og etterpå er det tilbake til klubbene sine, og det som blir nye konstellasjoner i det åpne overgangsvinduet.

Ødegaard pådro seg et brudd i foten i sluttfasen av Heerenveen-tida. Etterpå uttalte han at han ikke visste hva som ville skje den kommende sesongen. Tidligere har han fortalt Dagbladet at målet er å etablere seg på Real Madrid.

Eggen sier:

- Jeg har et håp om at han kan utvikle seg videre. Egentlig har han et nokså snevert ferdighetsregister. Han er god til å drible. Han var en gjennombruddsspiss før han dro. Jeg håper han kan utvikle duellferdighetene. Han har iboende egenskaper som gjør at han kan utvikle et bredere felt av ferdigheter.

STORTALENT: Nils Arne Eggen mener Martin Ødegaard bør se seg tilbake.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORTALENT: Nils Arne Eggen mener Martin Ødegaard bør se seg tilbake. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Hvilket valg bør han ta nå?

- Jeg ville hatt ham tilbake til Norge. Men det er et økonomisk spørsmål. Sånn er det blitt, mot min stemme. Men skal han ha mulighet til å komme seg videre, må han finne et lag der han spiller. Du kan ikke utvikle deg uten å spille på et fotballag.

- Hva med Rosenborg?

- Der kunne han sikkert ha vært. Men jeg ser ikke en utpreget rolle for ham i laget akkurat nå. Du har Nicklas Bendtner der, Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro og Yann-Erik de Lanlay. Du har også Pål André Helland, men han må bli frisk først, sier Eggen.

Real Madrids sesongoppkjøring inkluderer en tur til USA. Der møter de Manchester United (31. juli), Juventus (4. august) og Roma (7. august).

Oversikten over kampene i neste sesongs La Liga er ventet 23. juli.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media