TORDNER MOT MILLIONENE: Nils Arne Eggen mener at de enorme inntektene i den internasjonale fotballen er i ferd med å ødelegge den. Onsdag ble Lionel Messi dømt for skatteunndragelser.&nbsp;<span style="line-height: 1.6em; background-color: initial;">&nbsp;Foto: Lars Eivind Bones</span>
TORDNER MOT MILLIONENE: Nils Arne Eggen mener at de enorme inntektene i den internasjonale fotballen er i ferd med å ødelegge den. Onsdag ble Lionel Messi dømt for skatteunndragelser.  Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Eggen tordner mot fotballens pengegalopp:
- Messi er ødelagt økonomisk

Mener pengene ødelegger fotballen.

(Dagbladet): Nils Arne Eggen (74) tordner mot tilstandene i den internasjonale fotballen.

- Pengene betyr altfor mye, mener den store trenernestoren i norsk klubbfotball.

Onsdag ble dommen mot Lionel Messi og hans far Jorge Messi offentliggjort. De er dømt for skatteunndragelser av en spansk domstol.

Eggen har lenge vært sterkt kritisk til det han mener er en grådighetskultur i den internasjonale fotballen. Sørtrønderen peker på Messi som et ferskt skrekkeksempel.

- Ødelagt

- Messi er ødelagt økonomisk. Han tjener over 300 millioner kroner i året, og likevel må han snyte på skatten, sier Eggen til Dagbladet.

Lionel Messi er oppført som verdens best betalte fotballspiller med en inntekt på 36 millioner euro i 2016.

KJENT SKYLDIG: Lionel Messi er her fotografert i et rettsmøte 2. juni i forbindelse med tltalen om skatteunndragelser. Onsdag ble han kjent skyldig og dømt. Foto: AP
KJENT SKYLDIG: Lionel Messi er her fotografert i et rettsmøte 2. juni i forbindelse med tltalen om skatteunndragelser. Onsdag ble han kjent skyldig og dømt. Foto: AP Vis mer

- Pengene betyr altfor mye. I det hele tatt skal ikke menn eller guttunger som løper rundt i kortbukser tjene hundrevis av millioner. Fotballen har mistet sin folkelighet, tordner Eggen videre.

Lionel Messi bedyret sin uskyld da han forklarte seg i juni. Han hevdet at han ikke visste noe om de økonomiske disponeringene.

Ble ikke trodd

- Jeg spilte bare fotball, sa han og la ansvaret for de antatte økonomiske mislighetene over på sin far.

Men retten har ikke trodd den argentinske fotballstjernen på dette. Retten mener at Messi må ha visst noe om hva som hadde foregått.

Faren Jorge Messi og Lionel Messi ble begge dømt til 21 måneders fengsel. Dermed slipper de å sone. Ifølge spansk lov er en dom under 24 måneder å anse som en betinget dom.

De to ble idømt bøter på tilsammen 3,7 millioner euro.

Saken har likhetstrekk med da lagkamerat Javier Mascherano ble dømt til ett års fengsel for skattesnusk i januar.

Tiltalen mot far og sønn Messi lød på skatteunndragelser på i overkant av 30 millioner kroner. Inntekter som skal ha kommet inn for Messi som merkevare. Pengene skal ha havnet i hemmelige selskaper i Belize, Uruguay, Sveits og Storbritannia.

Dommen kan bli anket til høyesterett.