Eggen tordnet mot pressen

BRATISLAVA (Dagbladet): Inter Bratislava - Rosenborg: 3-3. Nils Arne Eggen lynte og tordnet verre enn uværet under kampen, da han etterpå møtte det han oppfattet som en negativ norsk presse.

- Det er greit. Vi var ikke gode, så får dere skrive hva dere vil. Vi greide 3- 3 på bortebane. Det er vi faen meg fornøyd med. Jeg er lei av disse skitspørsmålene! skrek RBK-treneren. Han slo neven hardt i bordet og forlot pressekonferansen i sinne.

- Hvis dere vil ha meg sint i avisa, så får dere gjøre det. Det har Dagbladet og VG gjort mange ganger. Det må da gå an å være litt positiv. Det overrasker meg at jeg ikke ble stilt et eneste pluss-spørsmål.

Ikke flaks

Noen minutter seinere var det verste uværet over, og Eggen tok seg igjen tid til å svare på noen spørsmål.

Selv om kampen ble avgjort på en billig straffe og et selvmål, vil ikke Rosenborgs trener gå med på at resultatet var heldig.

- Vi hadde ikke flaks. Vi hadde utur som ikke ledet 3- 0.

- Hva sier du om straffesparket?

- Jeg synes dommeren var veldig god, og straffesparket var helt klart.

- Hva med Rosenborg-forsvarets spill i første halvdel av andre omgang?

- Det har jeg ingen kommentar til. Det var bare sånn trykkfeil, og ellers i kampen var de jo gode, sier Eggen.

I stå etter pause

RBK-treneren mener de hadde full kontroll i første omgang, men at det gikk fullstendig i stå rett etter pause.

- Plutselig begynte vi å glippe. Løpene stemte ikke. Presisjonen i pasningsspillet var ikke god nok. Jeg sier det ikke som en unnskyldning, men som en forklaring at når vinden er så sterk, så er det vanskelig å spille fotball, sier Eggen.

Han står fast på at 3- 3 er et godt resultat på bortebane, og at de derfor ikke kan være skuffet. Men han erkjenner samtidig at det var ting å sette fingeren på.

- Vi er ikke spesielt fornøyd med kampen. Vi slapp med skrekken.

Eggen tror returoppgjøret i Trondheim blir en helt åpen kamp.

- Med 3- 1 ville vi også hatt mulighet til å vinne hjemme, men 3- 3 er bedre. Det blir uansett ikke lett å slå Inter Bratislava i returen, men jeg tror vi kan gjøre det bedre enn i dag, sier Nils Arne Eggen.

ETTER TABBENE KOM FLAKSEN: :Roar Strand blir felt og får straffe. Ser du streken? Joda, Strand blir felt utenfor straffefeltet. Men han falt innenfor, og får straffe. Mot slutten av kampen hadde Rosenborg flaks igjen, da Inter Bratislava laget selvmål.
REAKSJONEN: RBK-trener Nils Arne Eggen var hoppende sint på pressekonferansen etter kampen. - Jeg er lei av disse skitspørsmålene! hylte han. Om motstanderen sa han dette: - Inter var et helt annet lag etter pause. De må ha gitt dem, noe i pausen.