SUKSESSTRENER: Nils Arne Eggen har tatt gull etter gull med Rosenborg. Nå sliter trønderne, og Eggen skal igjen kobles tettere på prosessene på Lerkendal. Foto: AFP / NTB Scanpix
SUKSESSTRENER: Nils Arne Eggen har tatt gull etter gull med Rosenborg. Nå sliter trønderne, og Eggen skal igjen kobles tettere på prosessene på Lerkendal. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Eggen trekkes inn i knallhard RBK-evaluering

Styreleder: - Det er både plusser og minuser.

(Dagbladet): Rosenborg har ikke hatt ønskede framganger under Jan Jönsson. Nå vil styrelederen ha tettere dialog med tidligere trener Nils Arne Eggen.

- Han er et kompetansesenter. Det er ikke unaturlig at han blir trukket inn i evalueringen vi skal igjennom, sier Ivar Koteng, styreleder siden januar.

Med én runde igjen av Tippeligaen, styrer Rosenborg mot bronse. Det samme tok de i fjor, og det er ikke godt nok for en klubb med totalt 22 seriemesterskap.

Deler av supportergruppa rasler med sablene. Trener Jan Jönsson blir pekt ut som syndebukk.

- Resultatene i seg selv er ikke så forferdelige. Men jeg liker ikke hvordan vi opptrer som lag, og måten vi taper på, sier Koteng til Dagbladet.

- Vi har også vunnet for få hjemmekamper.

Styremøte Koteng akter å handle raskt, framfor å se misnøyen spre seg i turbofart. På et ekstraordinært styremøte i dag vil sportslig leder Erik Hoftun legge fram en handlingsplan for hvordan Rosenborg skal ta gull igjen.

- Overordnet er det som skjer i klubben mitt og styrets ansvar. Det er store krav i Trondheim. Nå skal det jobbes på spreng, slik at vi er fit for fight til neste sesong, sier Koteng.

Han ønsker bedre samhandling i angrepsspillet, slik det var under Nils Arne Eggen. Trenerlegenden sitter allerede i en diskusjonsgruppe i klubben. Men nå blir han trukket enda tettere på prosessene.

- Det er ikke unaturlig. Han har stor kunnskap om måten vi ønsker å spille på, sier styrelederen.

Følelser - Hva tenker du om supporterne som uttrykker misnøye med Jönsson?

- Fotball er følelser. Det er bedre at de engasjerer seg, enn at de ikke gjør det. Janne har det tungt. Men han er ikke en dårligere trener nå enn i sommer.

Koteng fortsetter:

- Strategien vår er samhandling. Og i dag er vi langt unna dette ordet. Derfor har vi satt fart på prosessene. Vi må ta grep.

- Er det ikke et problem å slippe til Eggen som en syvende far i huset?

- Klart det både er plusser og minuser. Men Eggen har kunnskap og kompetanse vi ikke kan komme utenom.

Nylig sa trenerlegenden følgende til Dagbladets nettavis:

- Det å skape et godt fotballag har mye mindre med penger å gjøre enn folk tror. Det mener jeg alvorlig, i alle fall når det gjelder Norge.

Mistillit Koteng sier at Rosenborg har handlingsrom til å forsterke stallen. Likevel vil en grundig evaluering være viktigst i første omgang.

Kritikken toppet seg etter 1-0-tapet for Fredrikstad søndag.

- Det er fravær av vinnerkultur, skriver Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter, som mener Jönsson må gå.

NB: Rosenborg møter Hønefoss borte i siste serierunde.