Eggen-tro på nytt topplag

Ingen fikk så mye jubel som Nils Arne Eggen, selv om Rosenborg slo Sarpsborg 2-0.

• Rosenborg - Sarpsborg 2-0 (1-0)

LERKENDAL (Dagbladet): Alexander Søderlund fikk tåa på et innlegg fra Pål Andre Helland etter 29 minutter og toppen av hodet på en corner fra Ole Selnæs. Det holdt til 2-0-seier for et Rosenborg-lag som ikke imponerte veldig fremover på banen før de virkelig fikk opp farten de siste 10 minuttene.

Desidert mest jubel fikk derfor Nils Arne Eggen - i pausen. Gammeltreneren ble  hedret med langvarig stående applaus da han entret gressmatta.

Da fikk han også sagt at han trua på dagens lag, og at den ny storhetstid vil komme.

- Det skal så lite til før det laget som spiller i dag er oppe igjen. Vi er på vei folkens, og skal tilbake der vi en gang var, sa Nils Arne Eggen og fikk ny høylydt jubel.

Han har selv sagt seg mer enn villig til å bidra med sin kompetanse for å få klubben til en ny storhetstid.

Trygt bakover Selv var gammeltreneren en pådriver for den hurtige, offensive fotballen, men det som ble vist offensivt av RBK mot Sarpsborg var bare i veldig korte glimt som i Eggens tid.

Veldig mye upresist på siste tredjedel, og dårlige bevegelser i boksen ved innlegg.

Defensivt var det imidlertid tryggere enn på lenge. Sarpsborg var på få, og stort sett ufarlige, visitter foran Daniel Örlund.

Rosenborg hadde endelig stopperparet Tore Reginiussen og Stefan Strandberg tilbake, og for første gang på over en måned holdt laget nullen i en seriekamp.

Det holdt til at trønderne fortsatt er godt inne i medaljekampen.