Eggen tror på julenissene

TRONDHEIM (Dagbladet): - Etter det jeg så mot Molde må jeg innrømme at jeg er optimist med tanke på det som snart skal skje, sier Nils Arne Eggen og drar lasset til Rosenborgs julekalender. Det betyr at han i motsetning til de fleste andre fotballtrenere virkelig tror på julenissen.

Foto-opptak med skjegg og nisseluer møtte RBK-stallen 13 timer etter kanonmatchen mot Molde. Årets julekalender skulle festes til filmrullene. Men ikke uten en liten trenerrullings, fagprat med Mini og John Carew om hvorfor akkurat det angrepet mot Molde havnet hos motstanderen og ikke der det burde endt sitt liv - i mål - og en smule eggensk oppklaring i hvor julenissen egentlig kom fra før kapitalen og Coca-Cola overtok styringa - og malte gubben rød og fin:

- Tyskland, sier Eggen. - Etter St. Nicolas, selvfølgelig - erkebiskopen i... (Canterbury, er det en som prøver seg med og blir avfeid med «høff, det får da være»...) Køln. Men det er ikke så viktig. Det som betyr noe er at vi lærer av de feilene vi gjør.

Kan bli tidenes lag

Akkurat nå er det ikke mange. Og i hvert fall ikke flere enn at Nils Arne Eggen lar smårusk gå for smårusk og heller lar seg imponere av nissene sine to uker før Europa-høsten starter mot Boavista der nede i Portugal. For 2- 1 seieren over Molde ga ikke bare Rosenborg det åttende seriemesterskapet på rappen.

Det ga også klubben en fotballsjelsro de aldri har tatt med seg inn i Mesterligaen.

- Sjøl om vi var relativt heldige med trekningen må vi ikke glemme at det er gode lag vi møter, sier Eggen.

- Alle likner egentlig veldig mye på Rosenborg. Men jeg tror jeg - og det mener jeg oppriktig - at dette laget kan bli det beste vi har hatt. Det gjenstår å se, sjølsagt, men i våre beste stunder bør vi sanke poeng mot alle sammen - til og med på bortebane.

Nissefar Eggen

Søndag kveld var det 16 dager igjen til Mesterliga-åpningen og altfor Eggen-tidlig å snakke om den europeiske høstdrømmen. - You know, my friend, we have Norwegian football too, and that is very important, sa Rosenborg-treneren og la armen vennskapelig rundt en portugisisk journalist med Boavista-kampen - og bare den - på agendaen. Men i går var det bare 15 dager igjen og på høy tid.

Da hadde portugiseren reist.

Og det er synd - for han hadde nemlig hatt litt av en story å rapportere hjem. Det er jo ikke hver dag et Mesterliga-lag framstår som et vognlass med nisser. Og dobbelsynd fordi han garantert ville spedd på myten om gærne vikinger, konstant frostfrykt og isbjørner i gatene. Og en nissefar langt utenom det vanlige.

- Vi skal vel ikke holde på helt til jul, sier Eggen til fotografen. - Jeg er sulten og så skal vi trene. Og så er det møter... og...assa... det er veldig hektisk for oss her i dag.

Spør du meg var det en helt vanlig dag på kontoret.

<B>NISSEFAR:</B> Nils Arne Eggen har fått langt skjegg på seinsommeren.
<B>ALLTID FORAN:</B> Rosenborgerne, med Nils Arne Eggen som Rudolf, startet fulefeiringen litt tidlig i år. Eggen tror smånissene på sleden er de beste noensinne.