Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen tviler på Eggen-systemet

Det er blitt vanskeligere å spille 4-3-3.

(Dagbladet.no): Det var samhandling og godfot. Det var timede løp og det rant inn seriemesterskap og Champions League-kamper for Rosenborg.

Nils Arne Eggen (66) er en trenerlegende i Rosenborg, med sin fotballfilosofi og sitt godt innarbeidede 4-3-3-system.

Men det var mellom 1988 og 2002. Nå tror Eggen opplegget med tre angripere rett og slett kan være foreldet i dagens moderne angrepsfotball.

- Jeg sier ikke at det ikke går, men det er vanskeligere, sier Eggen til Adresseavisen.

Eggen holdt i går et foredrag om angrepsspill for 12 norske trenere som ønsker seg Uefa-lisens. Kjetil Rekdal, Knut Tørum og Ståle Solbakken var blant deltakerne på kurset på La Manga i Spania.

Trenerne fikk høre at det stilles langt større krav til individuelle ferdigheter i dagens fotball enn da RBK herjet som verst.

Eggen mener at vingene i et 4-3-3-system i dag må være usedvanlige gode, særlig i dribling én mot én, skriver avisa. Og det er ikke alt.

- Fotballen er i stadig utvikling. I dag stilles kravene til en ving at han er så løpssterk at han følger en offensiv back helt hjem i eget forsvar, sier Eggen.

MER KREVENDE Å VÆRE VING: Nils Arne Eggen, her på RBK-trening, mener fotballen har utviklet seg slik at det stilles langt større krav til kantspillerne i hans gamle favorittformasjon. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet
MER KREVENDE Å VÆRE VING: Nils Arne Eggen, her på RBK-trening, mener fotballen har utviklet seg slik at det stilles langt større krav til kantspillerne i hans gamle favorittformasjon. Foto: Tom E. Østhuus / Dagbladet Vis mer
EGGEN-ELEVER: Knut Tørum (t.h) og Kjetil Rekdal var mottakere av Eggen-foredraget i Spania i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media