Nils Arne Eggen (77) hedres med statue

Eggen utskrevet fra sykehus

Hedres med statue på søndag før kampen mot Vålerenga.

ROSENBORG-LEGENDE: Nils Arne Eggen var trener for Rosenborg i mange år. Klubben hadde heidundrende suksess. Søndag blir Eggen hedret med statue. Dette bildet er fra i fjor. Foto: Hans Arne Vedlog
ROSENBORG-LEGENDE: Nils Arne Eggen var trener for Rosenborg i mange år. Klubben hadde heidundrende suksess. Søndag blir Eggen hedret med statue. Dette bildet er fra i fjor. Foto: Hans Arne VedlogVis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Søndag er det duket for fotballfest i Trondheim. Etter tre uker med ferie, tar Rosenborg imot Vålerenga på Lerkendal klokka 20.

Og før det skal Nils Arne Eggen hedres.

Klokka 18 skal nemlig statuen av Rosenborg-legenden avdukes på Nils Arne Eggens plass utenfor Lerkendal.

77-åringen kommer selv til å ta del i begivenhetene.

- Han har hatt lungebetennelse, men nå er han utskrevet og kommet hjem, opplyser Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, overfor Dagbladet.

NILS ARNES PLASS: Nils Arne Eggen under avdukingen av Nils Arnes Plass i 2014. Foto: Ole Morten Johansen / Dagbladet
NILS ARNES PLASS: Nils Arne Eggen under avdukingen av Nils Arnes Plass i 2014. Foto: Ole Morten Johansen / Dagbladet Vis mer

- Spesielt å møte Vålerenga

Eggen har vært på Orkdal Sjukehus etter en tøff periode med sykdom. I fjor måtte han amputere deler av høyre bein på grunn av blodforgiftning. I februar måtte han gjøre det samme med venstre bein.

77-åringen har bare vært på Lerkendal én gang i år, men søndag er han altså tilbake når han skal hedres med statue.

- Alle som vil kan ta del i avdukingen utenfor stadion på «Nils Arnes plass», så er det en del inviterte gjester. Etterpå er det kamp, sier Moe Dyrhaug.

Den tidligere Rosenborg-helten Ola By Rise skal være konferansier. Ordfører Rita Ottervik, NFF-president Terje Svendsen og RBK-helt Roar Strand er blant talerne, i tillegg til sjefen sjøl og kunstner Errol Fyrileiv.

- Det er viktig å vinne den kampen for han. Vi vil jo alltid ha seier på Lerkendal, men så er det jo litt spesielt å møte Vålerenga da, som Eggen også har spilt for i likhet med RBK, sier Moe Dyrhaug.

Blir tre meter høy

Eggen spilte for Vålerenga fra 1964 til 1966, og var med på ta seriegull i 1965, før han vendte tilbake til Rosenborg.

I 1969 la han opp, og to år seinere ble han Rosenborg-trener. Der endte han opp med å ta 14 seriegull, der det siste kom i 2010 i hans siste RBK-periode.

Det var på årsmøtet for tre år siden at daglig leder Tove Moe Dyrhaug tok opp temaet: Naturligvis må Eggen få en statue utenfor Lerkendal.

Statuen vil bli i overkant av tre meter høy og peke ut mot Europa.

- Jeg tror han blir fornøyd, sa kunstner Errol Fyrileiv til Dagbladet i mai.

Les mer om prosjektet i saken under: