Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eggen vil tilbake til toppfotballen

Utelukker ikke comeback.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nils Arne Eggen savner livet som trener på toppnivå.

– Det er ikke utenkelig at jeg forsøker igjen, sier han til Adresseavisen.

Eggen lever et rolig liv på Costa Blanca, men følger debatten om RBK og norsk fotball så godt han kan. I det siste er 65-åringen blitt provosert.

– Drivkraften til å komme tilbake får jeg når jeg blir provosert. Jeg føler at jeg skulle bevist en gang til at jeg har rett, sier han.

– Hvordan er det å høre at det du sto for, blir avskrevet som gammeldags tankegods?

– Jeg liker det ikke, sier Eggen, som er litt redd for overskriftene, men ikke viker tilbake for å utdype.

– Jeg er ikke gammel, og jeg føler meg ikke gammel. Og når det blir for mange dager med finvær og bading, så kommer savnet etter samspillet med dem jeg jobbet med på og utenfor banen, sier han.

Langt bak

LEI AV SOLA: Nils Arne Eggen får nok sol i Spania. Nå utelukker han ikke at han kommer tilbake i manesjen. Foto: SCANPIX
LEI AV SOLA: Nils Arne Eggen får nok sol i Spania. Nå utelukker han ikke at han kommer tilbake i manesjen. Foto: SCANPIX Vis mer

Eggen snakker ikke om et comeback som trener i lavere divisjoner.

– Det måtte være på toppnivå. Slik jeg ser det, er norsk klubbfotball kommet langt etter europeisk middelsjikt. Skal du skape et lag av individuelt dårligere spillere enn dem motstanderne har, må du skape et samhandlingsmønster som kan dekke over det. Det gjør du på treningsfeltet, og da må nivået på trening være så høyt at spillerne til slutt leverer på det nivået, sier han.

– Slik jeg observerer nå, er vi kommet langt bak. Vi er ikke i middelsjiktet lenger. Vi må begynne å oppdra spillerne igjen og utvikle dem, og det gjøres best gjennom klare rollemønstre som bidrar til å utløse bevegelser i forkant av neste situasjon. Jeg synes det har vært altfor mye SOS-fotball, Spark Og Spenn,

Han roser Molde-trener Arild Stavrum som sier at laget reiser til Glasgow for å vinne.

– Jeg synes det er friskt gjort. Vi i RBK oppdro hverandre slik i vår beste periode. Vi trodde vi kunne slå alle, og vi gjorde det jo, sier Nils Arne Eggen.

(©NTB)