Eggen ville ikke kjefte på spillerne etter ydmykelsen i Leverkusen

- Men mange var langt under pari, sier RBK-sjefen etter 0-4.

RESIGNERT: Nils Arne Eggen ville ikke bruke kjeft mot egne spillere etter at Rosenborg gikk fullstendig opp i limingen mot Leverkusen.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
RESIGNERT: Nils Arne Eggen ville ikke bruke kjeft mot egne spillere etter at Rosenborg gikk fullstendig opp i limingen mot Leverkusen.Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

|||LEVERKUSEN/OSLO (Dagbladet):  Bayer Leverkusen - Rosenborg 4-0.

Etter å ha sett eget mannskap bli rundspilt og ydmyket i Europa League-premieren mot Leverkusen, slet Nils Arne Eggen med å forklare hvorfor Rosenborg-laget ikke klarte å henge med i svingene i 90 minutter til ende.

- Det er ingen grunn til at spillerne skal være slitne. Mange var langt under pari. Derfor var det litt skuffende å se, sier Eggen på pressekonferansen etter kampen.

Rosenborg fikk en verst tenkelig start da Sidney Sam og Patrick Helmes utnyttet utilgivelig rot fra en uoppmerksom RBK-kaptein Mikael Dorsin i åpningsminuttene. Da Steffen Iversen ikke var i stand til å utnytte en kjempemulighet på stillingen 1-0, og Stefan Reinartz hamret inn 2-0 like etterpå, skulle det bli en helsvart kveld for tilreisende trøndere.

- Vi er atskillige bedre enn dette, og kampen var i realiteten avgjort etter 2-0. Det som overrasket meg mest var mangel på presisjon og mangel på bruken av oppspillvariantene vi hadde. Men det får du spørre Mikael Lustig og de andre om. Men det er ingen grunn til å kjefte på spillerne i dag, understreker Eggen.

- Vi var for seine, for upresise, og den individuelle defensive dyktigheten var ikke god, legger han til.

- Hvordan opplevde slutten av kampen?

- Når du ligger under 4-0 så er det ikke så mye mer å spille om. Men før det, var det mye å ta tak i. Vi hadde mulgiheter, men i dag så var det først og fremst individuell defensiv dyktighet som manglet. Vi vant ballen i gunstige situasjoner, men kraften i gjennomløpene var ikke der, sier RBK-sjefen.