Eggen vurderer 5-4-1 mot Ajax

LERKENDAL (Dagbladet): Bildet du ser ovenfor er nesten «historisk». Nils Arne Eggen diskuterer ny forsvarsformasjon før Ajax-kampen i morgen.

Med et voldsomt engasjement pekte og dirigerte Nils Arne Eggen troppene rundt på matta. Til og med materialforvalter Gjert Øyen ble satt ut som levende kjegle for å markere Ajax' venstre flankespiller.

- OK, da. Da prøver vi 5- 4- 1, brølte Eggen plutselig utover treningsfeltet på Lerkendal.

Men etter treningen, var ikke konklusjonen entydig på hvilken formasjon laget går ut i mot Ajax. Det eneste som er sikkert er at det ikke blir i den vante 4- 3- 3. Det er i alle fall spillerne sjøl veldig innstilt på.

Dyp Skammelsrud

Bent Skammelsrud kommer til å få en dyp midtbanerolle, nesten som en ekstra midtstopper når nederlenderne angriper.

- Jeg får nok en dypere rolle enn vanlig, ja, sier Bent Skammelsrud til Dagbladet.

- Eggen ropte noe om 5- 4- 1. Skal vi ta det seriøst?

- He, he. Vi fikk ikke så mye tid til å se på det, men vi må nok tenke annerledes enn vi har gjort tidligere. I Europa er det ikke mange lag som går ut på banen for å vinne bortekamper. Ikke alle storlag gjør det, bare vi. Men jeg mener vi må innse at vi kanskje er det laget med dårligst hurtighet og teknikk i Champions League, og legge opp spillet etter det, sier Skammelsrud, som tar «degraderingen» bakover på banen med en god porsjon sjølironi.

- Jeg får ligge bak der og kontrollere. Og heller sende fram Erik Hoftun. Det er sånn det er med oss gamlingene. Vi ender opp som midtstoppere, ler han.

Noe annet

Roar Strand trente for fullt i går, men er usikker på om han starter kampen mot Ajax. Han er aktuell både som høyreback og som indreløper. I likhet med Skammelsrud synes han det er bra at Eggen vurderer et litt mer defensivt og enn de gjorde før borteflausen mot Lyon der de tapte 5- 0.

- Vi vurderer å finne på noe annet. Hva det blir får vi nå se på. Vi ble ikke helt enige om opplegget i dag.

- Dere har lært av Lyon-flausen?

- Ja, vi vil helt klart ikke gjenta noe sånt. Det hadde jo vært greit å ta noen poeng borte snart, humrer Roar.

- Starter du kampen?

- Skademessig kjennes det bra ut, men jeg har jo nesten ikke trent på tre uker, så jeg har ikke vært i toppform i det siste. Derfor kan det godt hende jeg starter på benken.

Så heller Stabæk

Nils Arne Eggen gjør dermed alvor av det han sa til Dagbladet etter kampen mot Sogndal lørdag. RBK skal spille med lav risiko. I går, seriegullet til tross, var han mest opptatt av Ajax-kampen. Egentlig hadde han planlagt å ha taktikkmøte med video fra hjemmekampen mot nederlenderne. Men de planene ble kjapt revurdert etter press fra gutta.

- Men da meldingene fra Nadderud begynte å tikke inn, måtte vi slå over på TV for å se på Stabæk. Men vi har startet med å flytte blikket over mot det som skjer tirsdag. Det gjorde vi allerede på treningen i dag.

I FORSVARSPOSISJON: Nils Arne Eggen i oppglødd dialog med spillerne sine på treningen i går. Før kampen mot Ajax i morgen skal den nye forsvarstaktikken være i boks. I går ble det mest med en gryende diskusjon.