Eggens elleville metal-show

Dan Eggen er mest kjent som fotballspiller, men nå får han et helt nytt publikum. Musikkelskere over hele verden kan nå skaffe seg videoen av en headbangende Eggen på scenen sammen med Black Metal-bandene Satyricon og amerikanske Pantera.

Krølltoppen syntes tydelig at det var litt stas å få være med de verdenskjente Black-Metal-bandene på scenen. Videoen som blant annet inneholder scenen med Eggen, ble lansert på verdensmarkedet i midten av mars. Pantera selger millioner av hver plate de gir ut. Satyricon selger rundt 50000- 60000, så markedet for videoen burde være stort.

- Jeg husker lite fra da jeg sto på scenen. Det er bare en av de tingene man gjør, uten å rekke å tenke så mye på hvorfor. En situasjon der man bare tar et valg, smiler Dan Eggen.

Bare banging

Konsertopptaket ble gjort for et års tid siden i den spanske byen San Sebastian. Dan havnet backstage på en konsert med de amerikanske metal-heltene Pantera.

- Jeg kjente nemlig Satyricon som var oppvarmingsband. De er fra Norge. Så jeg var backstage for å prate med dem. Da vokalisten i Satyricon skulle opp og synge sammen med Pantera, så skulle de ha meg med opp.

- Sang du?

- Nei, jeg kan ikke synge en tone. Det ble febrilsk headbanging. Det var en spesiell opplevelse. Selv om vi spiller fotball foran mange tilskuere, så blir det noe annet å stå på en scene foran 4000 fans.

Vokalisten i Satyricon, Sigurd Wongraven, kjenner ikke Eggen godt. Men han liker stilen.

Vil spille

- Jeg oppfatter Dan Eggen som en individualist som ikke er redd for å dyrke egne interesser. Kanskje i motsetning til de fleste fotballspillere som går ut på byen i flokk. Det er liksom ikke hans stil.

- Han er utrolig morsom på scenen. Bra stil på luftgitar og banginga, sier Wongraven til Dagbladet.

Dan Eggen er investor og medeier i Black Balloon Records, og reiste til Norge en dag tidligere for å få med seg debutkonserten til ett av bandene selskapet satser på.

- Jeg har ikke peiling. Det er kameraten min Christer Hansen som driver det. Jeg har bare interesse for musikken, sier Eggen

I morra er det landskamp. Da vil Dan spille.

- Jeg mener jeg er et klart førstevalg. Jeg blir skuffet om jeg ikke får spille. Det har gått bra på klubblaget i det siste. Og jeg er i god form.

<B>HEAVY:</B> Dan Eggen elsker heavy metal.