Eggens kritikk preller av Bratseth

Bruker ikke energi på 65-åringen.

(Dagbladet.no): Nils Arne Eggen har brutt ut av det formelle forholdet med Rosenborg, men har fortsatt sterke meninger om det som rører seg i klubben.

Denne sesongen kan Rosenborg nesten stille en hel førsteellever med utlendinger om de skulle ønske. Eggen misliker utviklingen sterkt - og mener det er prinsipielt galt å hente spillere fra et akademi i Elfenbenskysten framfor å prioritere trønderske talenter som Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey.

- I idretten og fotballen har vi et ansvar - selv om den er profesjonell - for å oppdra våre egne primært, sa Eggen på NRKs nye fotballprogram «Bakrommet» i går kveld.

Og kom samtidig med en bredside mot direktør Rune Bratseth og talentspeider Stig Torbjørnsen, som kjenner det afrikanske markedet bedre enn de fleste.

- Hvem har gitt Stig Torbjørsen, og også Rune Bratseth, mandat til å si at «det er det samme hvor spillerne kommer fra, bare de er gode nok?» sa han.

Bryr seg ikke

I dagens VG tar Bratseth Eggens utspill med et skuldertrekk.

- Vi kan ikke bruke energi på det Nils Arne sier. Han er fri til å mene det han vil, og vi registrerer det bare. Og vi er ikke veldig indignerte, sier han til avisa, og legger til at det ligger en totalvurdering fra hele klubben bak hver eneste kjøp.

BEKYMRET: Nils Arne Eggen skjønner ikke hvorfor det skal være så mye vanskeligere å satse på norske spillere nå enn før, og refser Rosenborgs nye innkjøpspolitikk. Foto: SCANPIX
BEKYMRET: Nils Arne Eggen skjønner ikke hvorfor det skal være så mye vanskeligere å satse på norske spillere nå enn før, og refser Rosenborgs nye innkjøpspolitikk. Foto: SCANPIX Vis mer

Før han sender et lite stikk i retur til trenerlegenden:

- Det var mer uvanlig med totalvurderinger tidligere. Da ble det ikke akkurat spurt etter fullmakter..., sier han til VG.

Under Eggens regime ble Rosenborg en fryktet motstander i Champions League, og han klarte det med nesten bare trøndere på laget. Ni «local lads» var på banen da trønderne sensajonelt avanserte til kvartfinalen i 1996 etter 2-1-seieren over Milan på San Siro.

• Din mening: Har norske lag et ansvar for å bruke så mange lokale spillere som mulig?

<B>GJENNOMTENKT:</B> Rune Bratseth forsikrer at alle kjøpene av utenlandske spillere ikke er noe sololøp fra han eller Stig Torbjørnsen.