OFFENSIV: Eirik Horneland ble i dag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener og gikk svært offensivt ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
OFFENSIV: Eirik Horneland ble i dag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener og gikk svært offensivt ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Eirik Horneland presentert som ny Rosenborg-trener

Eggens lidenskap fra sykesenga ga Horneland en vekker

Omsider ble Eirik Horneland presentert som Rosenborgs nye hovedtrener. Nå vil han flytte grenser med trønderne og varsler fysiske tiltak. Horneland mener RBK ikke var godt nok trent i fjor.

Eirik Horneland (43) ble i dag endelig presentert som Rosenborgs nye hovedtrener, etter en lang tids pågående konflikt mellom den norske seriemesteren og Haugesund, deriblant påstander om kontraktsbrudd.

I går ble imidlertid Horneland frigitt av Haugesund, en klubb han ledet til en overraskende sterk 4. plass forrige sesong etter å ha overtatt den trenerjobben i oktober 2016.

Tre millioner norske kroner er angivelig prisen Rosenborg må betale til Haugesund for å få Horneland på plass i sjefsstolen på Lerkendal før oppsigelsestiden 1. februar.

Hornelands første ord

43-åringen har signert en toårskontrakt med Norges største fotballklubb. Karl Oskar Emberland blir med som assistenttrener, slik han også var for Horneland i Haugesund.

- Jeg er veldig takknemlig for å kunne lede Rosenborg. Det er en klubb med stor historie som vi vil forsøke å utvikle videre. Det er et RBK-lag som skal hevde seg sterkt hjemme og i utlandet. Det er et stort ansvar som vi er forberedt på å ta, sier Horneland på dagens pressekonferanse.

- Jeg ble utrolig glad og stolt da dette omsider ble avgjort, etter en lang prosess. I Rosenborg får du ikke god tid på prestere. Her må vi ha resultater fra dag én. Visjonen om Champions League har blitt vasket mer og mer ut, men vi må tørre å snakke om det og ha tro på det.

Hornelands tiltak og stikk

Horneland varsler økte treningsdoser og et bedre fysisk rustet Rosenborg-lag, som ikke var godt nok i fjor, ifølge RBKs nye trener.

- Vi må få trent godt nok. Klarer vi det, skal vi klare å flytte grenser. Rosenborg skal alltid være det laget med størst motor, spesielt i Europa. Forrige sesong løp ikke RBK nok. Vi skal være overlegne fysisk. Da kan vi flytte grenser. Vi skal skape et veldig intenst fotballag, sier den tidligere Haugesund-treneren.

- Spillerstallen til Rosenborg er den beste i Norge. Potensialet er stort. Jeg tror det er mye å utvikle også. Det er jeg trygg på. Presset utenfor er mindre enn det vi legger på oss selv.

Hyllet Eggens lidenskap fra sykesenga

Horneland trakk fram et møte med trenerlegenden Nils Arne Eggen under pressekonferansen som en vekker, motivasjon og inspirasjon. Nå vil han ha Eggen med på laget.

- Jeg møtte Nils Arne på sykehuset med Stig Inge. Da hadde Nils Arne akkurat vært gjennom en lang operasjon, men han ønsket å møte meg og vi hadde en god prat. Med den lidenskapen han viste i den sykesenga, skjønner jeg hvorfor han klarte å skape de resultatene han skapte, sier RBKs nye trener.

- Det ga meg også en forståelse for hvor stort ansvaret er å være Rosenborg-trener. Jeg vil bruke Nils Arne på aller beste måte og er veldig glad for at han vil bruke tid på å overføre kunnskap til oss.

Stolt Bjørnebye

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye er stolt over å kunne presentere Horneland som ny RBK-trener.

- Vi er veldig glade for at vi står her med Eirik som hovedtrener og Karl Oskar som assistent. Det har vært en lang prosess som i stor grad har handlet om å kartlegge flere kandidater. Vi kjenner godt til hva Eirik står for av kvaliteter og filosofien hans og er glad for å ha landet dette, sier Bjørnebye.

- Alt i alt er jeg ekstremt glad og på vegne av Rosenborg stolte av å presentere ny hovedtrener og assistenttrener.