Eirik Horneland presentert som ny Rosenborg-trener

Eggens lidenskap fra sykesenga ga Horneland en vekker

Omsider ble Eirik Horneland presentert som Rosenborgs nye hovedtrener. Nå vil han flytte grenser med trønderne og varsler fysiske tiltak. Horneland mener RBK ikke var godt nok trent i fjor.

OFFENSIV: Eirik Horneland ble i dag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener og gikk svært offensivt ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
OFFENSIV: Eirik Horneland ble i dag presentert som Rosenborgs nye hovedtrener og gikk svært offensivt ut. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Horneland (43) ble i dag endelig presentert som Rosenborgs nye hovedtrener, etter en lang tids pågående konflikt mellom den norske seriemesteren og Haugesund, deriblant påstander om kontraktsbrudd.

I går ble imidlertid Horneland frigitt av Haugesund, en klubb han ledet til en overraskende sterk 4. plass forrige sesong etter å ha overtatt den trenerjobben i oktober 2016.

Tre millioner norske kroner er angivelig prisen Rosenborg må betale til Haugesund for å få Horneland på plass i sjefsstolen på Lerkendal før oppsigelsestiden 1. februar.

Hornelands første ord

43-åringen har signert en toårskontrakt med Norges største fotballklubb. Karl Oskar Emberland blir med som assistenttrener, slik han også var for Horneland i Haugesund.

- Jeg er veldig takknemlig for å kunne lede Rosenborg. Det er en klubb med stor historie som vi vil forsøke å utvikle videre. Det er et RBK-lag som skal hevde seg sterkt hjemme og i utlandet. Det er et stort ansvar som vi er forberedt på å ta, sier Horneland på dagens pressekonferanse.

- Jeg ble utrolig glad og stolt da dette omsider ble avgjort, etter en lang prosess. I Rosenborg får du ikke god tid på prestere. Her må vi ha resultater fra dag én. Visjonen om Champions League har blitt vasket mer og mer ut, men vi må tørre å snakke om det og ha tro på det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer