GLADE GUTTER: Nils Arne Eggen er fornøyd med utviklingen i Rosenborg. Han er ikke overrasket over suksessen til Kåre Ingebrigtsen (t.h.). Bildet er tatt etter cupgullet for to år siden. 

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Nils Arne Eggen er fornøyd med utviklingen i Rosenborg. Han er ikke overrasket over suksessen til Kåre Ingebrigtsen (t.h.). Bildet er tatt etter cupgullet for to år siden. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Nils Arne Eggen og Rosenborg

Eggens RBK-beskjed fra Spania: - Gammer'n er fornøyd

Nils Arne Eggen (76) tror Kåre Ingebrigtsen (51) kan kopiere suksessen hans i Rosenborg og ta like mange seriegull. Han kaller samtalene mellom dem for «bestefarsprat».

(Dagbladet): - Gammer'n er fornøyd, sier Eggen på telefonen fra Spania. Han sikter til Rosenborgs 3-1-seier over FK Vardar torsdag. Endelig meldte laget seg på i Europa League. Og om 19 dager venter Zenit St. Petersburg på ny stadion til 12 milliarder kroner.

Før den tid – faktisk allerede i dag – kan Rosenborg ta et langt steg mot seriegullet. Sarpsborg 08 gjester Lerkendal i kveldskampen klokka 20.00.

Seier kan sende Rosenborg 12 poeng foran. I så fall er det få som tror at noen kan hindre klubben fra å ta det tredje seriemesterskapet på rad.

14 mesterskap

Det sannsynlige gullet vil også være det tredje for Ingebrigtsen som trener. Eggen tok 14 seriegull med Rosenborg. Kan Ingebrigtsen – som Lerkendals nye, sterke mann – på et tidspunkt overgå gamletreneren?

Fra den spanske sola sier Eggen:

- Ja, han kan ta meg igjen. Men da må han vinne elleve år til. Og det er lang tid. Jeg håper det skjer.

KONGEN AV LERKENDAL: Nils Arne Eggen skapte haugevis med magiske øyeblikk på Lerkendal. Rim på gresset og Champions League-hymnen var fast innslag. Her er Eggen i et ekstatisk øyeblikk med Harald Martin Brattbakk og Vegard Heggem. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
KONGEN AV LERKENDAL: Nils Arne Eggen skapte haugevis med magiske øyeblikk på Lerkendal. Rim på gresset og Champions League-hymnen var fast innslag. Her er Eggen i et ekstatisk øyeblikk med Harald Martin Brattbakk og Vegard Heggem. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

76-åringen lekser opp:

- Poenget er at vi har en filosofi i Rosenborg. Det er viktig at det er samsvar mellom filosofien klubben har og filosofien til den som er produktutvikler. Nå er det Kåre. Og det er veldig samsvar. Han trenger ikke å stoppe på 14 seriemesterskap heller.

Samtaler

Eggen kan også skilte med seks cupgull. Ingebrigtsen har to siden han kom til Rosenborg sommeren 2014.

- Er du overrasket over suksessen hans?

- Nei. Klubben ville ha Kåre. Han er rosenborger, sier Eggen.

- Han var spiller i klubben og har vært med siden midten av 80-tallet. Samtidig har både Kåre og assistent Erik Hoftun mye å lære. Og den beste læringsarenaen er i Europa.

- Hvordan er du selv involvert i klubben i dag?

- Vi møtes til rådførende samtaler. Da kommer de på besøk til gammer'n i Orkdal. Der er det stille og rolig. Men det er ingen tvil om at det er Kåre og Erik som gjør jobben. Jeg er bare involvert i «bestefarsprat».

Desperat

Med Ingebrigtsen har Rosenborg funnet tilbake til seg selv. 51-åringen er desperat etter å bringe klubben tilbake til gamle høyder i Europa. Kampen i St. Petersburg kan bli nøkkelen til det som skal skje videre i gruppa.

Om et mulig avansement sier Rosenborg-sjefen:

- Jeg tror virkelig vi skal ta en kamp av gangen. Vi reiser ikke høye og mørke til Russland og sier at vi skal slå Zenit. Vi skal dit og gjøre en god prestasjon. Og det er definitivt mulig å få med seg noe hjem.

Zenit leder gruppa etter at laget slo Real Sociedad 3–1 hjemme torsdag. Rosenborg – på sin side – ble totalslaktet av Sociedad i Spania og tapte 4-0.

JUBEL: Nils Arne Eggen omtaler Nicklas Bendtner (i midten) som en kjempegutt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
JUBEL: Nils Arne Eggen omtaler Nicklas Bendtner (i midten) som en kjempegutt. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Zenit er opp en eller to klasser fra Vardar. Men selv uavgjort kan gi oss et utgangspunkt, påpeker Eggen.

Bendtner-skryt

- Hvordan synes du Nicklas Bendtner har vokst med oppgavene i klubben?

- Han utvikler seg stadig og er blitt en av ligaens beste spisser. Jeg tror faktisk vi ikke har sett hele registeret ennå. Han har fått brukbar løpskapasitet, da blir du involvert i flere situasjoner. Utenfor banen er han en kjempegutt. Det er ingen stjernenykker. Han er et godt tilskudd.

Pause

Etter kampen i dag blir det pause i Eliteserien på to uker. Årsaken er landskamper mot San Marino og Nord-Irland.

Rett etterpå venter Tromsø for Rosenborg. Deretter tar «tsar Ingebrigtsen» med seg spillerne til Russland og det vitale møtet mot Zenit.