Nils Arne Eggen og Rosenborg

Eggens RBK-beskjed fra Spania: - Gammer'n er fornøyd

Nils Arne Eggen (76) tror Kåre Ingebrigtsen (51) kan kopiere suksessen hans i Rosenborg og ta like mange seriegull. Han kaller samtalene mellom dem for «bestefarsprat».

GLADE GUTTER: Nils Arne Eggen er fornøyd med utviklingen i Rosenborg. Han er ikke overrasket over suksessen til Kåre Ingebrigtsen (t.h.). Bildet er tatt etter cupgullet for to år siden. 

Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Nils Arne Eggen er fornøyd med utviklingen i Rosenborg. Han er ikke overrasket over suksessen til Kåre Ingebrigtsen (t.h.). Bildet er tatt etter cupgullet for to år siden. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Gammer'n er fornøyd, sier Eggen på telefonen fra Spania. Han sikter til Rosenborgs 3-1-seier over FK Vardar torsdag. Endelig meldte laget seg på i Europa League. Og om 19 dager venter Zenit St. Petersburg på ny stadion til 12 milliarder kroner.

Før den tid – faktisk allerede i dag – kan Rosenborg ta et langt steg mot seriegullet. Sarpsborg 08 gjester Lerkendal i kveldskampen klokka 20.00.

Seier kan sende Rosenborg 12 poeng foran. I så fall er det få som tror at noen kan hindre klubben fra å ta det tredje seriemesterskapet på rad.

14 mesterskap

Det sannsynlige gullet vil også være det tredje for Ingebrigtsen som trener. Eggen tok 14 seriegull med Rosenborg. Kan Ingebrigtsen – som Lerkendals nye, sterke mann – på et tidspunkt overgå gamletreneren?

Fra den spanske sola sier Eggen:

- Ja, han kan ta meg igjen. Men da må han vinne elleve år til. Og det er lang tid. Jeg håper det skjer.

76-åringen lekser opp:

- Poenget er at vi har en filosofi i Rosenborg. Det er viktig at det er samsvar mellom filosofien klubben har og filosofien til den som er produktutvikler. Nå er det Kåre. Og det er veldig samsvar. Han trenger ikke å stoppe på 14 seriemesterskap heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer