Eggens store kattepine

TRONDHEIM/ORKDAL (Dagbladet): - I dag jeg er nødt til å være hjemme før klokka fem. Jeg skal nemlig kastrere ei katte, sa Nils Arne Eggen. Det var 28 timer igjen til Rosenborgø- Real Madrid, dyrlegen satt på vent hjemme i Orkdal og pelsdyret til Lalla (85) var av alle ting på jord mye viktigere enn Mesterligaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I artikkelserien 'verbale Eggen-perler både på hel og halv volley' bringer vi i dag notater fra orkdalingens siste spontanverk med høy diskant og røykhoste. Det vil si - offisielle uttalelser uten blygsel og vanlig topptrener-pisspreik, framført med pattedyrsk kjærlighet, globalklimatisk innsikt og knær i treningsbuksene. Og for å sette det i perspektiv: Real Madrid-sjefen Jupp Heynckes skulle bare visst hva Rosenborg-bossen drev på med da han sjøl trente sine internasjonale fotballstjerner i kveldskulda på Lerkendal.

Svar:

Mellom klokka 17.15 og 18.00 i går kveld ropte Nils Arne Eggen pssssss, pssssss, psssss etter katta til Lalla.

- Mesterligaen eller ikke - nå er det bare en ting som gjelder, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet hjemme i Orkdal.

- Jeg er nødt til å få den katta kastrert sånn at den blir roligere. For Lalla er min andre mor og hun er ikke så nøye på dette med fotball.

Skjønner du nå Jupp?

>

Eggens ballmassasje

Sikkert ikke, og det er like bra. Det er nemlig et hav mellom Nils Arne Eggen og den Armani-konfeksjonerte trenerbransjen. For på Lerkendal er en spade en spade og Eggen bruker den til å grave med. Dypt og til notatenes henrykkelse:

- Nå skal vi spille opp til rein ballmassasje - det vil si kropp, sa Eggen på treninga. Det handlet om å spille ballen på møtende folk. Og spesielt mot Sigurd Rushfeldt som mer enn noen gang skal være med i oppbyggingen av kveldens RBK-angrep.

Eggen forklarer:- Sigurd skal brukes som en gammeldags Gøran (Sørloth). Nei, det blir feil - Gøran blir ikke gammeldags - bare gammel. Og det betyr at Sigurd skal spille i en Gøran-rolle. Som en gammeldags Gøran.

Skjønner du Jupp?

Klimafotball

Sikkert ikke det heller, men her får du et par sjanser til. De handler om forskjellen på et fotballag og et orkester, og om hvorfor det er mulig å spille fotball på Lerkendal i slutten av november, og ikke på Labrador. Og for å ta det siste først - klimaet.

Metereologisk RBK-institutt forklarer:

- Real Madrid er gode, de er godt forberedt og de går nok ikke i klimafella. Visst er det kaldt her, men det går an å spille fotball. Og det som gjør det mulig er golfstrømmen. På Labrador, som ligger på samme breddegrad, måtte du hatt fryktelig mange varmekabler for å få det til.

Rosenborg trenger glid for å få det til mot Real Madrid. For uansett hvor godt du forbereder deg - du vet aldri hvilken kveld motstanderen har. Og det var derfor Nils Arne Eggen kom rett fra et sånn-har-vi-bestemt-oss-for-å-gjøre-det-spillermøte med den billedlige uttalelsen om orkesteret og fotballaget.

Og:

Den tar du, Jupp.- Et orkester spiller ikke mot noen, de kjenner hele partituret, sier Eggen. - Vi derimot, kjenner bare halve. Og derfor har jeg akkurat stresset gutta på det å kjenne igjen Reals spillere og bevegelser. Vi har sett en del videoer av hvordan de oppfører seg.

Drømmesituasjonen

Hvordan Rosenborg oppfører seg er derimot det viktigste. Og på veien hjem til katta kjører Nils Arne Eggen med en god følelse. Fordi han har sett det før, hvordan ei søplete trening blir til glitrende fotball den påfølgende kvelden. Han sier:

- Det blir ganske interessant hvis det går som jeg håper - at vi slår dem og både Real og Rosenborg blir stående med 10 poeng. For da er det bare en kamp igjen om gruppeseieren og sjøl Real Madrid vil ikke være upåvirket av det. Katta til Lalla var derimot sterkt påvirket av det planlagte veterinærbesøket. Så påvirket at han var søkk borte. Og det hjalp ikke med psssss, psssss, psssss. Til Eggens fortvilelse.

- Det er kanskje ikke så rart, katta hørte på da vi snakket om det. Men nå er jeg lei av dette her.

- Neste gang blir det snakk om alvorligere ting enn kastrering.

MER EGGEN: Nå skal vi spille opp til rein ballmassasne - det vil si kropp, sa Eggen på trening i går. Han mente på møtende spiss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer