Eggens triste farvel

To minutter før slutt ødela Olympiakos avskjedsfesten til Nils Arne Eggen. Frisparket til Predrag Djordjevic ga 2-2 og en bitter slutt på Rosenborgs mesterligaeventyr.

Da hadde Sigurd Rushfeldt kvelden før sin egen 25-årsdag forsøkt å gi den perfekte avskjedspresang til Eggen med to flotte scoringer. Men frisparket til Djordjevic, som gikk gjennom muren og deretter forbi en dekket keeper Jørn Jamtfall, sørget for en meget antiklimaktisk slutt på aftenen.

Likevel: Rosenborg har all grunn til å være stolt av innsatsen i årets mesterliga. Andreplass i gruppa ville gitt avansement i fjor, og i år har laget kapret 11 poeng. I fjor klarte RBK bare ni.

Bittert

At Olympiakos klarte uavgjort var ikke ufortjent, men selvfølgelig utrolig bittert for trønderne som var klare til å starte den helt store feiringen. I stedet ble det feiring i Torino.

Fordi RBK ikke vant, tok Juventus seg til kvartfinale som eneste italienske lag.

Etter en forholdsvis begivenhetsløs første omgang skjedde det mye og fort etter pause. Olympiakos tok ledelsen etter bare tre minutter. Stjernen Ilija Ivic fikk uhindret spille Dimitrios Mavrogenidis fri. Bjørn Otto Bragstad satte inn en desperat takling i skuddøyeblikket, og ballen trillet sakte forbi en utmanøvrert Jørn Jamtfall i mål.

Heldigvis for Rosenborg var ikke grekerne mentalt ferdig med feiringen da det ble tatt avspark. Det ble straffet med en utligning fullstendig mot spillets gang. Runar Berg spilte fram Mini Jakobsen, som la inn til Sigurd Rushfeldt. Han sto helt alene i feltet og via stanga nikket han inn 1-1.

Var videre

Det var Rosenborgs første sjanse i kampen, og på det tidspunktet var trønderne i kvartfinale fordi verken Paris St. Germain eller Juventus ledet sine hjemmekamper. Men den situasjonen varte ikke lenge. Det ble raskt klart at kun seier var godt nok for Rosenborg.

Den så det ut til at Rushfeldt ordnet etter 69 minutter. For en gangs skyld sviktet offsidefella til Olympiakos. Roar Strand spilte fram Harald Brattbakk, som uegoistisk spilte videre til sin spisskollega. Han bredsidet ballen i mål, men dessverre for trønderne var det altså ikke nok.

Heldig

Rosenborg var heldig som kunne gå til pause med 0-0. Et meget aggressivt Olympiakos ødela all rytme i trøndernes spill, og imponerte med kjapt, variert angrepsspill.

Rosenborg hadde stort sett nok med å forsvare seg, og løsnet ikke et eneste skudd på mål i første omgang. De gangene Rosenborg vant ballen, fungerte ikke overgangene. Altfor ofte ble spissene lurt i vertenes offsidefelle mens midtbanespillerne forsøkte å riste av seg sine intenst arbeidende motspillere.

Heller ikke Olympiakos kom til mange avslutninger, men lagets to sjanser var store. Etter 29 minutter skjøt stjernen Ivic knallhardt i stolpen som avslutning på en flott kontring. Og bare minuttet senere rundet Mavrogenidis keeper Jørn Jamtfall, men vinkelen ble for spiss og ballen endte i nettveggen.

(NTB)