- Eggens tysk var kveldens beste prestasjon av en nordmann

Tysk lokalavis mener RBK «spilte som Rosenheim».

- EIN DRIBBLER ALLERERSTEN RANGES: Nils Arne Eggen imponerte tysk media da han slo over i tysk på pressekonferansen etter 4-0-tapet for Bayer Leverkusen. Ellers var tyskerne lite imponert over RBK. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
- EIN DRIBBLER ALLERERSTEN RANGES: Nils Arne Eggen imponerte tysk media da han slo over i tysk på pressekonferansen etter 4-0-tapet for Bayer Leverkusen. Ellers var tyskerne lite imponert over RBK. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

|||
(Dagbladet): Rosenborg ble overkjørt av Bayer Leverkusen i går.

I de tyske nettavisene er man stort sett opptatt av hattricket til Patrick Helmes, men så å si alle avisene passer også på å nevne at Rosenborg er Norges «Rekordmeister».

Men ingen virker spesielt imponert over innsatsen til gjestene fra nord.

Kölner Stadt-Anzeiger fant imidlertid én trønder som overbeviste: Nils Arne Eggen, da han ikke hadde tålmodighet til å vente på den danske tolken, og heller svarte direkte på tysk om hattrick-Patrick Helmes.

«Og så beskrev den hyggelige eldre herren, som muntert forklarte nederlaget til sine landsmenn, på tysk ferdighetene til tyske Patrick Helmes: "Er ist ein Dribbler allerersten Ranges. Und er hat einen sehr guten Schuss." Det var den beste prestasjonen til en nordmann i Leverkusen denne kvelden,» skryter avisa.

For de som ikke er like flytende i tysk som herr Eggen, sa han altså at Helmes er en dribler av fremste rang, og at han har et svært godt skudd.

Spilte som Rosenheim Kölner Stadt-Anzeiger morer seg også med å mimre om legenden Franz Beckenbauer, som en gang omtalte Rosenborg som «Trondborg Rosenheim eller hva de nå heter».

Avisa mener at slik spilte de også i går. «Som Rosenheim.» Muligens sikter de til et lag fra landsbyen Rosenheim, 10 mil sørøst for Leverkusen, som hadde 719 innbyggere ved utgangen av 2009.

ROSENHEIM-KAPTEIN? Lokalavisa kom på Franz Beckenbauers omdøping «Rosenheim Trondborg» i går. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
ROSENHEIM-KAPTEIN? Lokalavisa kom på Franz Beckenbauers omdøping «Rosenheim Trondborg» i går. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

Eller kanskje sikter de til Hermann Göring og Bastian Schweinsteigers fødeby Rosenheim i Bayern, med 60 000 innbyggere.

Det er nok uansett ikke ment som en kompliment. Like lite som det nok er meningen å skrive at det var «Rosenheims Kapitän Mikael Dorsin» som gjorde flausen i forkant av 1-0-målet midt i artikkelen.

Nedsabling Flere aviser påpeker også at Bayer Leverkusen var reservepreget. Blant annet er Michael Ballack ute med en kneskade, og får ifølge Bild ikke engang lov til å gå på stadion.

«Fra sofaen kunne han se hvordan Bayer sablet ned nordmennene,» skriver avisa.

Det blir også nevnt at hjemmelaget fikk sjansen til å spare spillere ettersom kampen etterhvert ble så enkel.

«Fordi Rosenborgs forsvar framsto som ytterst hullete, avgjorde Bayer litt seinere det hele,» skriver fotballmagasinet Kickers nettside om opptakten til de to siste målene.