Egger ikke til bråk

BRYNE (Dagbladet): Bryne-Rosenborg 2- 1. RBK tapte mot et bunnlag, og står med seks poeng etter fem kamper. I tillegg fikk laget tre nye skader i går. Men Nils Arne Eggen tar den elendige seriestarten med godt humør.

- Åpningen har vært dårligere enn vanlig. Men sesongen er lang, sier en godlynt Eggen etter å ha tapt på Jæren. Visstnok for første gang siden Brynes storhetstid på 1980-tallet.

- Det var ikke viljen det sto på, de var bare dyktigere enn oss. Vi gjorde mange personlige feil som ga Bryne overgangsmuligheter. Viljen var til stede, og vi skapte store sjanser. Men mål ble det ikke, smiler Eggen.

Brente straffe

Veldig lite gikk Rosenborgs vei i går. Bryne kjempet ned midtbanen deres og scoret to mål på gjennomspill og kontringer. Bent Skammelsrud brente et straffespark, og et par andre kjempemuligheter endte opp til side for mål.

På toppen av det hele måtte Ørjan Berg, Frode Johnsen og Janne Saarinen gå av banen med henholdsvis knevondt, lyskestrekk og nakkeskade.

- Hva betyr skadene for dere?

- Godt spørsmål. Men jeg er ikke professor i medisin, vitser Eggen. Ørjan Berg, som var Rosenborgs beste i går, tror selv at han er klar til neste kamp.

- Det var bare en smell i foten, det pleier å bli fort bra igjen. Jeg regner med å spille i midtuka, sier Berg. Frode Johnsen tror heller ikke han må stå over noen kamper.

- Men det føles elendig akkurat nå. Jeg er helt stiv, sier Johnsen.

Tåler å tape

Det ser ikke bra ut for Norges mesterlag. Men Eggen fastslår at bekymringer for framtida ikke har noen plass i RBK.

- Vi har vunnet så mye at vi tåler å tape noen kamper. I dag skaper vi i hvert fall en god del framover. Det løsner snart, sier Nils Arne Eggen.

GLAD TAPER: Nils Arne Eggen er overbevist om at lykken vil snu seg for trønderne også denne sesongen.