Egil Danielsen: - Velkommen etter!

- Dette har jeg ventet på i 48 år. Velkommen etter, Andreas, jublet Egil Danielsen etter den norske spydtriumfen i Aten i dag.

Danielsen vant OL-gull i Melbourne i 1956. Da kastet han 85,71 meter og satte verdensrekord. Lørdag kveld klarte Andreas Thorkildsen 86,50 meter på Olympiastadion i Aten. Det var ikke noe rekordkast, men det holdt til olympisk gull med over halvannen meters margin.

- Jeg skjønte allerede etter kvalifiseringen at det kunne gå veien for Thorkildsen. Da han fikk opp kastet på godt over 84 meter i første omgang lørdag kveld, var jeg helt sikker på at det ville holde, sa Danielsen til NTB.

Han satt hjemme i Hamar og fulgte den spennende spydfinalen, og da det ble klart at Thorkildsen fra Kristiansand hadde vunnet, dukket minnene opp fra hans egen triumf.

- Det er ikke så ofte jeg tenker på Melbourne og seieren min der, men i kveld dukket minnene opp. Det må jeg innrømme, sa Danielsen til NTB lørdag kveld.

På tide

Den gamle spydkjempen mente det var på tide at Norge igjen skulle ta skrittet opp på toppen av seierspallen i en olympisk spydkonkurranse for menn.

- Jeg har ventet på dette i 48 år. Jeg hadde håpet at Terje Pedersen skulle klare å kopiere meg allerede i Tokyo i 1964, for da hadde han kastet langt og var blant favorittene. Men det gikk ikke.

- Jeg hadde også håp om at Pål Arne Fagernes skulle klare det i Sydney. Det gikk heller ikke, så derfor er gleden stor nå, sa gullvinneren fra 1956.

- Det jeg mest av alt håper nå er at jeg kan få muligheten til å sende en kjempehilsen til Thorkildsen. Gratulerer og velkommen etter! Dette var både moro og fortjent, sa Egil Danielsen.

(.NTB)

MINNER DUKKET OPP: Spydkasteren Egil Danielsen vant gull i spydkonkurransen under OL i Melbourne i 1956. I kveld fulgte han den nervepirrende finalen der Thorkildsen tok det første norske olympiske spyd-gullet for menn siden Danielsens 48 år gamle rekordkast.